Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wietpas

Mijn vroegere buurman is nog steeds een aardige, rustige vent. Een paar keer per maand gaan we weer eens ouderwets een avondje babbelen. Meestal bij hem thuis, soms in de kroeg. We hebben allebei een druk leven, maar die avondjes zijn belangrijk voor ons. Dan nemen we even gas terug. En als we bij hem thuis zijn, ja dan draaien we gezellig een blowtje. Niks mis mee hoor. Je wordt er rustig en vrolijk van en we verzinnen samen de leukste ideeën. Daarvan zijn er al een paar die ons uiteindelijk wat geld opleverden maar dat is een ander verhaal.

Nu heeft de minister ook een idee, maar dat is vast niet ontstaan toen hij een pretsigaret opstak. De wietpas, vindt de minister, wordt gebonden aan de gemeente waarin je woont. Dat houdt de buitenlanders tegen. Maar wij dan? Wij halen ongeveer een keer per maand een zakje. We delen de kosten en de benzinekosten want we wonen een half uurtje rijden bij de grote stad vandaan. Wat gebeurt er als de minister zijn zin krijgt? Dan zijn ook wij ook de klos.

Nee dat zal niet gebeuren, hebben we gisteravond bedacht, op een van onze gezellige avonden. Wij gaan de illegaliteit in. We gaan een handel beginnen in wietpassen. Zodat wij niet alleen zelf voordeel hebben, maar ook alle anderen kunnen helpen die niet in de stad wonen, en net als wij gewoon af en toe een onschuldig sigaretje opsteken. Veel geld hoeven we niet te verdienen. Toch zouden we ons handeltje een hele tijd vol kunnen houden, daar hebben we al veel slimme trucs voor bedacht.

Maar we denken ook dat het niet zo lang zal duren. Tenslotte kunnen we gewoon weer roken in onze kroeg. En we weten dat die luchthavenbelasting ook ijlings teruggedraaid werd, toen bleek dat er minder toeristen naar ons land kwamen. De minister zal verbaasd staan te kijken als na de invoering van de wietpas de economie opnieuw een tik krijgt, het aantal officiële toeristen weer gaat dalen en wij onze netwerk smeden met vele andere illegale wietpassenhandelaars.

Schrijver: Rob Chevallier, 31 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 10 stemmen 180Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
1 november 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Gek word je toch van die regels, het lijkt soms wel of ik er in stik, ja we zullen maar eens ergens plezier aan hebben...en drank kopen we gewoon in de supermarkt. Goed geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)