Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Briefje van 500 euro

Gezellig druk is het meestal op de parkeerplaats van de bouwmarkt. Het is een beetje een afspiegeling van de maatschappij. Grote auto’s, kleine auto’s, echte klusmannen en mannen die doen alsof. Vrouwen die direct op de tuinafdeling aansturen en vrouwen die gewoon met bouwmaterialen naar buiten komen. Nederlanders en buitenlanders, van alles kom je tegen op die parkeerplaats.

Als ik mijn gekochte bouwspullen aan het inladen ben, parkeert er naast mij een auto die behoorlijk groter en langer is dan mijn bescheiden stadswagentje. Een man stapt uit, kijkt mij niet aan, loopt naar de ingang en laat de motor van zijn auto draaien. Het is fris buiten en vouw en kind in de auto willen blijkbaar warmte. Ik ga nog even door met inladen terwijl de auto naast mij uitlaatgassen in mijn richting stuurt.

Ik vraag aan de vrouw of er iets mis is met de auto. Ze opent het raam en kijkt mij aan met een mengeling van ongeloof en afschuw en een vragende blik in haar Oost-Europese ogen. Ik wijs haar op de motor en vraag of die niet uitgezet kan worden. Dan verhardt haar blik. Met een zwaar accent vraagt ze of ik er problemen mee heb. Ik knik. “Nou ik niet”, zegt ze terwijl ze het raam weer dichtdraait.

Ik ontdek dat ik iets vergeten ben, loop de bouwmarkt binnen en sluit met het ontbrekende artikel aan in de rij. De man voor mij betaalt een paar zakken tuinaarde met een briefje van 500 euro en krijgt zonder veel moeite het wisselgeld terug. Ik kijk hem aan vanuit mijn ooghoeken, maar ik kan niet zien of het de Oost-Europese man is uit de auto naast mij. Waarom was dat het eerste waar ik aan dacht?

Schrijver: Rob Chevallier, 30 april 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.9 met 7 stemmen 367Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
astrid
Datum:
1 mei 2012
Rob, gek, zo denk ik dus ook: ik denk dat wij duidelijk iets niet goed doen...........

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)