Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geduld

Als je maar geduld hebt, dan komt het allemaal wel in orde. Dat zeiden mijn ouders al en dat blijkt ook vaak in de maatschappij. Maak je niet te druk, doe kalm aan, denk regelmatig na en wacht geduldig af.

Vierenzeventig jaar moesten de Britten wachten op een mannelijke triomf in een van hun grootste nationale symbolen: het Wimbledon tennistoernooi. Bijna driekwart eeuw geleden stond er een Britse man in de finale van het enkelspel. Dat is ongeveer net zo lang als de gemiddelde levensverwachting van de Engelse man. Andy Murray loste eindelijk Fred Perry af als Britse finalist, maar verloor. Wat Murray niet kon, lukte Marray wel. De bijna naamgenoot bereikte als eerste Brit sinds 52 jaar de finale van het dubbelspel bij de mannen. En won.

In Frankrijk won ook een man in eigen land. Maar etappewinst in de Tour de France, daaraan zijn de Fransen wel gewend, dat gebeurt bijna elk jaar. Meer geduld is, net als in Engeland bij Wimbledon, nodig voor een Franse eindzege. De laatste Fransman, Bernard Hinault, won alweer 27 jaar geleden de Tour.
Nederland wacht al 32 jaar op een eindzege en de Belgen nog vier jaar langer. Een Brit won nog nooit sinds de eerste Tour van 1903, dus opnieuw is dit land kampioen wachten. Maar dit jaar zou dat geduld wel eens beloond kunnen worden.
Prima, dat is een geruststellende gedachte. Het komt altijd wel een keer in orde. Met Murray, met de Britten en met ons. Ooit.

Schrijver: Rob Chevallier, 9 juli 2012


Geplaatst in de categorie: sport

2.4 met 7 stemmen 181Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)