Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een gekke week

Al die gekte om ons heen. Of we niet genoeg hebben aan onze eigen sores. Familiebesognes, gestold verdriet van vele dagen en nachten her. Spanningen en stress om werk te vinden, te behouden of juist te ontvluchten door vakantie. Help, waar zijn de tentstokken!

Maar dan die nieuwsberichten. Over verhoging AOW-leeftijd, terwijl gewone arbeiders al blij mogen zijn als ze nog werken op hun 54ste.
Kabinetsleden die executies in Nederlands-Indië onder hun verantwoording doodzwijgen, ondanks pas gevonden foto’s als pijnlijk scherpe herinneringen aan een ongemakkelijk nationaal verleden.
Of overheden die geen reden zien om af te wijken van Het Protocol en dus niet hun vlag halfstok hangen om eer te bewijzen aan de Srebrenica-slachtoffers, aan wie de Nederlandse regering toch echt wel iets verplicht is.
Jan Kezen die je, altijd met gebruinde hoofden, komen uitleggen welke crisis nu weer bezworen moet worden.
Een ex-CIA agent die ergens in een archiefkast bewijzen aantrof van neergestorte UFO’s compleet met aliens.
Een item in het journaal over vier miljoen Nederlanders die in de schulden zijn geraakt dankzij de crisis en ondanks de welvaartsstaat, want als de buren een nieuwe auto hebben waarom zou ik er dan geen mogen, dus lenen maar.

En dus is er na het weerpraatje ruim tijd voor reclame met een spotje over een te kekgekke auto die nu voor een spotprijsje is aan te schaffen. De fabrikant is zo goed om je ruim krediet te geven tegen 0 (zegge: nul) procent rente.

Nog even en dan is het vakantie. Ik heb niets te klagen want ik mag betaald en wel een zee van vrije tijd induiken, drie onbekommerde weken lang. Heerlijk, 7 keer 24 keer 3 uren lang mijn baas proberen uit mijn kop te zetten, mijn chef en leider die altijd roept om verse koffie maar dat nooit zelf gaat zetten, laat staan halen en rondbrengen, mijn manager die niemand vertrouwt, want winst maken is het stokpaard dat hij berijdt...

Maar ik heb tenminste werk. Het lot van de mensen is dat als ze geen werk hebben ze verlangen naar werk en dat als ze werken ze smachten naar vrij zijn. Nee, geen dure vakantie voor mij. Laat mijn baas maar de vier miljoen-en-eerste Nederlander worden die failliet gaat.


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 13 juli 2012


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.3 met 14 stemmen 230Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)