Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Sweet sixteen

Er was eens een meisje uit Haren dat veel vrienden had. Dertigduizend om precies te zijn. Dat waren niet allemaal echte vrienden natuurlijk, want dat zouden er wel veel zijn, maar toch waren ze allemaal op haar verjaardagsfeestje.

De vrienden lieten zich niet van hun mooiste kant zien. Niet alleen hadden ze geen cadeautje mee voor het meisje, ze hadden zich ook nog eens lazarus gedronken nog voor het feestje begon en zoals dat wel meer gaat met jongeren die zich vervelen, liepen ze over daken van huizen en auto’s, sloegen ze winkelramen in en elkaars gezicht, plunderden ze winkels en rukten ze alles los wat ook maar een beetje vast zat om er dan mee naar elkaar te gooien. Dat hadden ze in Haren nog niet gezien. Allemaal door een meisje dat op het Blauwe Tijdverlies ‘privéfeestje’ was vergeten aan te vinken.

Het was zelfs zo erg dat het meisje het huis uit was gevlucht en dat de burgemeester moest twitteren wat hij nooit had durven dromen: dat het niet leuk was in Haren. De jongeren vonden nochtans van wel. Ze speelden kat en muis met de oproerpolitie, sprongen bij de buren in het zwembad, staken een auto in brand, ja, ze sloegen zelfs een bejaarde het ziekenhuis in.

En het meisje, zij kreeg wat ze altijd al had gewild: een dag om nooit te vergeten.

Schrijver: Johan De Smet, 23 september 2012


Geplaatst in de categorie: verjaardag

4.5 met 26 stemmen 367Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)