Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

College Tour onderuit

Willem Holleeder schopte het een heel eind in de onderwereld. In de bovenwereld rukt hij nu ook op naar de top. Twan Huys gaat hem vandaag interviewen in College Tour. Het signaal aan studerend Nederland is duidelijk. Ontvoer een captain of industry. Pers hem flink af en bedreig hem met de dood. Dompel je onder in de hoofdstedelijke penoze en chanteer een paar dwarsliggers. Bekommer je niet om het verdriet dat je veroorzaakt hebt. Uit je stoer en charmant in de media. Na het zoet van het zwarte geld wacht je nog meer zoet. Je zult een eigen column krijgen, goud geld verdienen in de reclame, een celebrity worden.

Waarom nog hard en eerlijk werken? Loser die je bent! Het gaat om geld, macht en roem. Niet goedschiks, maar kwaadschiks.

Aan de reacties op de sociale media te zien is Nederland not amused over het spraakmakende initiatief van Twan. Schande dat een topcrimineel als Holleeder een podium wordt geboden voor een massapubliek. Is dat nu een voorbeeld voor de jongeren? Willen we de vrijheid van meningsuiting zover oprekken dat gewetenlozen hun zegjes mogen doen en nog geroemd worden ook? Waar ligt de grens? Gaan de Nederlandse media straks ook Mohammed B., Volkert van der G. en Robert M. publiekelijk bewieroken? Gaan de Belgische omroepen Dutroux en Kim D. een microfoon in de kont… pardon, onder de mond steken?

Je merkt ook gelatenheid. Ach, toch niet tegen te houden. De mensen willen dat zien, sensatie weet je wel. Het is toch al sinds Big Brother bekend dat de kijkcijfers medialand regeren?

NEE.

De media hebben niet de macht. Die hebben wij. Laat College Tour alsjeblieft doorgaan. Met Twan en Willem in schitterende hoofdrollen. Een paar fris en fruitige studentjes mag leuke vraagjes stellen aan onze Nationale Knuffel Crimineel en er mag luid geapplaudisseerd worden. Maar dan komt onze zoete wraak. Grrr. Haha. Geen 3 miljoen kijkers zoals voorspeld. Wij kijkers staken. 0, zegge NUL, kijkers voor College Tour.
Zowel Twan als zijn redactie leren hun les. En Willem strijkt NUL euro op voor zijn tv-première.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 12 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.1 met 22 stemmen 371Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rick010
Datum:
12 oktober 2012
Ik erger me nog het meest aan de vergelijking van Twan Huijs met Nick Leeson, die hij eerder in CT ontving: Nick Leeson was een man die verkeerde beslissingen genomen heeft in een baan met teveel vrijheden.. dat is geen crimineel. Misschien kan hij uitleggen in welke valkuilen hij gestapt is, zodat deze door anderen gemeden kunnen worden.

Voor welke valkuil kan Holleeder ons behoeden? Dat we niet crimineel worden? Lazer toch op, mensen ontvoeren, afpersen en vermoorden is geen beoordelingsfout.. dat is een karakterfout.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)