Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Twee tweets per week

Mijn nieuwe chef houdt van modern. Jonge vent, modieus pak, glimmende schoenen, eigentijds brilletje en trendy kapsel. Hij was amper een week in dienst en er was al veel veranderd op mijn afdeling. Sinds die eerste week stapelen de plannen en instructies elkaar in hoog tempo op.

Ik vind het allemaal wel best. Ik ben wel wat gewend, gewoon kop in het zand en meedoen dan is er niks aan de hand. Dat heb ik jaren lang tegen mezelf gezegd en zo heb ik heel wat chefs-met-dadendrang overleefd. Maar deze kerel maakt het wel erg bont. Z’n nieuwste besluit is dat we allemaal verplicht twee tweets per week moeten verzenden. Daarbij moeten we goed letten op onze tekst, want ons bericht moet kort zijn, helder, informatief en tegelijkertijd zakelijk en publieksvriendelijk.
Okee, ik ben niet van gisteren, dus ik weet heus wel wat een tweet is. Maar ik heb er nog nooit een verzonden. Ik zie die berichten wel uit oorlogsgebieden en dan denk ik, tja toch wel goed dat zo’n tweeter daar aan het tweeten is. Maar zelf?

Ik zie er het nut niet van in en dat heb ik ook tegen mijn chef gezegd. Maar die is onverbiddelijk dus ik zit er aan vast. Ik heb het tot vlak voor mijn vakantie kunnen uitstellen, maar na een spoedcursus van een ijverige collega is het dan gebeurd. Ik heb mijn eerste tweet verzonden. Moeilijk was het niet, en met het onderwerp en de toonzetting had ik al helemaal geen problemen.
Natuurlijk ging dat eerste berichtje naar mijn chef. ‘Tweeten gelukt en nu verder je kop houden”. Niks mis mee, ik voldoe aan alle eisen; kort, helder, informatief en zakelijk. Een beetje publieksvriendelijker kan wel, maar dat zal mijn chef een leermoment noemen. Ik denk dat hij trots op mij is als ik na mijn vakantie weer begin.

Schrijver: Rob Chevallier, 15 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.5 met 2 stemmen 136Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)