Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Leve Lance !

Lance Armstrong is een boef. Daarover zijn de media het wel eens. Sinds het USADA rapport is de zevenvoudig Tourwinnaar een oplichter. Huh? Sinds wanneer kunnen getuigenverklaringen van ex-collega’s een wielrenner veroordelen? Er moet ook medisch-technisch bewijs zijn. Maar Armstrong is nog nooit positief getest!

Niet alleen zijn sportieve prestaties zijn weergaloos. Ook overleefde hij de Franse justitiële inquisitie die hem graag aan de Eiffeltoren had opgeknoopt. En hij wist zijn ploeg gedurende een decennium te leiden en te inspireren tot feilloos teamwork. Daar wordt nu, sinds zijn ex-teammaats hem tot een dopingzondaar hebben verklaard, cynisch over gedaan. The Boss is in de ogen van de media met terugwerkende kracht The Tyrant geworden. Maar fier overeind blijft staan dat Lance veel energie en geld heeft gestoken in de bestrijding van ‘s werelds meest gevreesde ziekte: kanker.

Welk idool doet hem dat na?

Een antidoping manie raast door de wielerwereld. Er is een lijst van verboden middelen waar duizenden producten op staan. Als een wielrenner geflikt wordt onderweg en hij neemt iets fouts te drinken aan, heeft-ie pech gehad. Hij gaat voor de bijl. De Deen Michael Rasmussen werd zelfs ontslagen door zijn eigen ploeg zonder dat hij op doping was betrapt. Reden: hij had gelogen. Tja, als alle werknemers die liegen ontslagen worden, houden we geen economie meer over.

Waarom eigenlijk worden Obama en Romney na hun debat niet op doping gecontroleerd? Misschien hebben ze speed geslikt. Sorry, mister president, even een plasje doen in dit flesje. En hoe zit het met Miss World? Is ze wel helemaal echt? Of zit ze van top tot teen met siliconen volgepropt?

De wielersport is een slangenkuil. Des te meer lof verdient Lance. Zelfs als hij alsnog schuldig wordt bevonden. Sterker nog: mijn bewondering neemt alleen maar toe voor zijn prestaties. Als je volgeladen met epo of wat voor spul dan ook zo goed presteert dan moet Lance uitvinding worden uitgerold all over the world. Kom, Lance, neem dokter Ferrari mee en dien ons doping toe. Dan zijn we fitter, werken we harder, winnen we meer prijzen en zeuren we minder.


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 19 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: idool

3.9 met 12 stemmen 314Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Eelt
Datum:
20 oktober 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Doping controle is flauwekul,ze doen het allemaal.
De sterkste blijft dus toch winnen. Het gaat niemand wat aan wat die jongens in hun lijf stoppen.
Armstrong is het slachtoffer van jaloezie.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)