Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 1785):

Doemdenkers in bunkers

We leven nog. Niets is er veranderd. Het regent dan wel meer dan vóór 21 december, maar dat kan ook toeval zijn. Ik had in de nasleep van het voorspelde einde van de wereld graag geweten wat die doemdenkers nu met hun bunkers en gehamsterd voedsel gaan doen. Een ondergronds hotel beginnen voor depressievelingen die graag eens op verplaatsing in de put zitten? Ik had niets liever gewild dan dat er iemand op die angsthazen was afgestapt met een camera, een micro en de vraag wat er nu eigenlijk is fout gelopen. Waarom ze ons in de weken ervoor zo bang hadden gemaakt en of ze ooit nog onder de mensen kunnen komen na zo’n afgang. Maar ze waren nergens te bespeuren. Het zou me niet verwonderen als ze zichzelf met het schaamrood op de wangen hadden opgesloten in hun eigen bunkers, zo ver mogelijk van de beschaafde wereld, waardoor ze toch niet helemaal ongelijk hebben gehad: voor hen geen leven meer na 21 december. O wee als ze zich tussen de mensen zouden mengen aan wie ze de grootste rampscenario’s uit de doeken hadden gedaan. Uitgelachen zouden ze worden, bespot, gestenigd en naakt aan de straatlampen opgehangen. Tenminste, als het van mij afhing.

Dat het leven weer zijn gewone gangetje ging, bleek al snel toen in de nasleep van het jaar de eindejaarslijstjes welig om ons hoofd begonnen te tieren. We mogen de laatste dagen geen krant of tijdschrift openslaan, of we moeten weten te zeggen wie de persoon van het jaar is, wie de beste zanger, wat ons het meest getroffen heeft in 2012 en wat de grootste ramp was. Wat de beste CD was, het beste boek, film, tv-programma. Presentator, politicus, praatgast. Wat doet het er toe? Weet u nog wat u in 2008 geantwoord heeft? Welnu, dan doet het er voor 2012 ook niet toe, zeker niet nu alweer vier jaar dichter bij de hoek genaderd bent waarachter dementie ligt te slapen. Helaas kan zonder het antwoord op die nutteloze vragen het jaar niet afgesloten worden. Zeg dat maar aan de Maya’s, dat wij ook een kalender hebben, die de laatste maand van elk jaar vol vraagtekens staat.

In plaats van te lezen wat er zo goed was aan 2012, had ik liever bij de doemdenkers in hun bunkers gezeten, om hen te vragen waarom er geen ufo’s uit vulkanen opgestegen zijn om iedereen te ontvoeren en daarna de aarde te vernietigen. Al hadden ze me waarschijnlijk weggestuurd met alleen een datum. Die van het ontegensprekelijke nieuwe einde der tijden, meer bepaald op 14 februari 2014. 1402. Heeft u ‘m? Houden zo.

Schrijver: Johan De Smet, 23 dec. 2012
23 dec. 2012


Geplaatst in de categorie: afscheid

4,4 met 20 stemmen 327Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Ine
Datum:23 dec. 2012
Bericht:Knap

Naam:Monique Methorst
Datum:23 dec. 2012
Emailadres:moi636yahoo.com
Bericht:Hahahaha wat kan je dat weer mooi neerzetten.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)