Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Asociale kooptoerist

Pontificaal staat de stationwagen op de eerste parkeerplaats bij de ingang van de supermarkt in Duitsland. Er waait een gure wind en een miezerige regen maakt het er niet leuker op. In de auto zit een man te spelen met zijn smartphone. Hij kijkt niet naar buiten. Niks aan de hand met die man, afgezien van het feit dat hij de motor van zijn auto aan heeft. Dat maakt hem op de een of andere manier een beetje arrogant.

„Zullen we er wat van zeggen?“, vraagt mijn vriendin. „Doe maar niet. Je weet maar nooit. En misschien is-ie zo weer weg“. We gaan naar binnen, lopen daar rustig rond, moeten extra lang bij de kassa wachten omdat een vrouw iets vergeten was en daarna haar portemonnee niet meer kon vinden enz. enz. Geen probleem deze keer, het is toch vreselijk weer en we hebben geen haast.

Buiten zit de man nog steeds in de auto en de motor is ook nog aan. Nu is hij echt arrogant, toch ga ik er niks van zeggen. Ik ken mezelf. Als het op een woordenwisseling uitdraait kan het escaleren en dat wil ik niet. Vrouwen kunnen dat beter. Die weten gepaste kritiek op asocialen charmant te verpakken.

Maar deze man reageert niet op het verzoek om de motor uit te zetten en ook een klein beetje te denken aan de toekomst van onze wereld. Hij blijft voor zich uitkijken. Na een vriendelijk klopje op de ruit, drukt hij met tegenzin op de knop om de portierruit op een kiertje te openen. In het Engels zegt hij dat hij een baby achterin heeft en die mag geen kou vatten.

Inderdaad, in de kinderstoel achterin zit een dik ingepakt kind. We geven het op, deze man is gewoon een vreselijke arrogante egoïstische bal. Dan pas zien we het kenteken. Het is een Nederlander. Een landgenoot die geen Duits wil praten, maar wel goedkope boodschappen inslaat en een stevige portie autogassen achterlaat bij de buren. En ik vraag me alweer af of het wel goed komt met de Nederlandse mentaliteit als dit soort idioten zo maar hun gang kunnen gaan.

Schrijver: Rob Chevallier, 4 februari 2013


Geplaatst in de categorie: milieu

4.2 met 5 stemmen 193Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
4 februari 2013
Email:
moi636yahoo.com
En dan mag er waarschijnlijk thuis niet gerookt worden, slecht voor kinderen :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)