Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Rock ´n roll - de juiste keus

"Laten we weer eens een avondje muziek doen“, mailde een vriend weken geleden. Hé ja, goed idee, maar wat? De sympathieke Jools Holland, of de iets minder sympathieke Chris de Burgh in Amsterdam? Of klassieke muziek met natuurfilm, ook in Amsterdam?
Eén ding wisten we zeker, die omhooggevallen Justin Bieber zou het niet worden. Je zult toch maar een avondje uit plannen en dan komt zeurend kind met het idee dat je mee moet als begeleider. Dat spookbeeld bleef ons bespaard, dus met een gerust hart naar kroegenrock ´n roll. Keus één was makkelijk.

Volgende probleem, trein, auto of fiets? Trein viel snel af, want de laatste vertrok al om kwart over twaalf richting huis, te vroeg natuurlijk. Fiets ook geen optie: net iets te ver weg, lichte regen voorspeld. Auto dan maar, inclusief parkeergeld en afspraken over drankgebruik. Weer twee keuzes gemaakt.

Onderweg drukte: verdorie, de Bieber-file van Bieberfielen, helemaal niet aan gedacht. Toch maar een kleine omweg gekozen. Parkeren vlakbij het muzikale hart was onmogelijk, dus een eind lopen was de gedwongen keus.
In de cafés was het feest: vier helemaal vol, geen kip kon er bij. Buiten in de regen wachten was niet leuk. Twee bands klonken niet al te best, eentje was goed voor een paar nummers tot de pauze.

Eén rockabilly band bleef over, dus ook een min of meer gedwongen keus. Vier mannen met doorleefde gezichten waar het zweet van af droop. Volle tent, benauwd, rumoerig, drank, geen rook, toch wel heel vette rock ´n roll.

Op de terugweg een file in de andere richting. Mensen die voor de arrogante Bieber gekozen hadden, het ventje met de misplaatste sterallures. Het misselijke mannetje dat alweer te laat begon, zonder te bedenken dat je als performer verplichtingen hebt tegenover je publiek.

Een avondje uit plannen, het valt niet mee tegenwoordig. Maar als je weet dat je ondanks alles toch de juiste keus hebt gemaakt, kun je er heel blij van worden.

Schrijver: Rob Chevallier, 15 april 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 158Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)