Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Likker op stukker

Teeven is in mijn lijst van foute VVD-ers zeker een topper. Zijn pleidooi voor zwaardere straffen, likker op stukker beleid, zero tolerance en vooral: zwaardere straffen is één van de belangrijkste redenen om nooit en dan ook nooit VVD te gaan stemmen.

Daar heb ik twee redenen voor.
In de eerste plaats vind ik dat mensen die fout gehandeld hebben menselijk behandeld moeten worden in de hoop dat ze van hun fout leren. Iedereen maakt wel eens fouten. Ik hoorde vanochtend dat mijn beide bejaarde ouders, lieve mensen in de meest ware betekenis van het woord, per ongeluk met drie wijnflessen de Albert Heijn waren uitgelopen. Thuis merkten ze dat ze niet hadden betaald.

Een beetje Teeven had een arrestatieteam op mijn ouders af gestuurd en ze om vier uur ’s ochtends ruw van het bed af laten trekken en de arrestatiewagen ingeworpen, zodat het tere stel bont en blauw in de bajes zou belanden, waar ze na uren verhoor toch minimaal drie dagen in voorarrest hadden gezeten. Liefst nog likker op stukker dan nu al mag bij zware criminelen.

Dit keer is Teeven in de fout gegaan. Althans, zoals hij dat aangeeft, het is hem niet toe te rekenen, maar wel aan te rekenen dat de politie een psychisch dwalende Rus in een uitzendcentrum had geplaatst, waar hij niet had behoren te zitten en waar hem, als hij er wel had behoren te zitten, tenminste medische hulp geboden had moeten worden. Ja, zegt Teeven, het is mij aan te rekenen. Ik ben verantwoordelijk en ik ga maatregelen nemen om het in de toekomst te voorkomen en ik ben de beste man voor die taak want het is mij niet toe te rekenen.

Dat hij gewaarschuwd was, tja. Dat Teeven maatregelen had kunnen nemen voordat de Rus na zijn Kafkaiaanse tocht door het Nederlands justitieel systeem, dat vergeet onze lik op stukker. Hard optreden, altijd en overal, behalve tegen mijnheer Teeven alstublieft.

Dat is dus de tweede reden om nooit, maar dan ook nooit op de VVD te stemmen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 18 april 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.2 met 10 stemmen 992Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
20 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, natuurlijk ben je mijn geen verantwoording schuldig. De enige tegenover wie je verantwoording schuldig bent, ben je zelf. Dat geldt voor jou, dat geldt voor mij. Je zou je daarom 'es af moeten vragen waarom je tot twee maal toe staat te klappen als iemand schrijft dat hij Jezus aan het kruis wil slaan, terwijl je struikelt over een paar bebrilde varkensoogjes.

Terug naar de zaak zelf. Teeven heeft het debat overleefd, o.a. met steun van de PVV. Eén derde van de Kamer wil van hem af. Hij heeft toegezegd dat hij de Onderzoeksraad voor de Veiligheid laat kijken naar de manier waarop er in ons land met vreemdelingen wordt omgegaan. Toch wist hij al lang van deze misstanden af. Ik vind deze rechtse houwdegen dan ook volkomen ongeschikt voor zijn functie.
Naam:
J.de Groot
Datum:
20 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Hendrik je hebt het er maar druk mee hé,
luister ik reageer zoals ik reageren wil, waar, hoe en bij wie maak ik zelf wel uit.
Ik ben jou geheel geen verantwoording verschuldigd.
Dag Hendrik.
Naam:
Hendrik
Datum:
18 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, ik vind het onvoorstelbaar dat je het met nog geen woord hebt gehad over waar het hier om gaat, namelijk de positie van staatssecretaris Teeven. In plaats daarvan wind je je vreselijk op over een paar termen die ik heb gebruikt over het uiterlijk van die man. Wat is er nu voor vreselijks aan om te schrijven dat hij varkensoogjes heeft? Val ik dan door de mand?

Joke, ik breng jou en anderen in herinnering dat je hier over een onnozelheid valt, maar zelf enthousiaste geluiden laat horen als iemand nog véél ergere dingen zegt. Selectieve verontwaardiging noem je dat.
Zo schreef Kareltje in zijn hartenkreet "Tsjilp en piep piep" op 4 maart: "Ik ga daar voor, al moet ik Jezus persoonlijk aan het kruis spijkeren. Dat is mijn houvast."

Weet je nog hoe je daarop reageerde? Je reageerde daar op met:
"Zo,ook dit eitje is gelegd!" Consequent geredeneerd had je echt moeten ontploffen bij die uitspraak, maar je reageerde zelfs heel vrolijk.

Daarna zag ik op 25 maart in een heel bekend stijltje nog de reactie van P.Aashaas: "Leg nog maar een paar eieren, Kareltje, Pasen komt er aan, afnamen genoeg."

Joke, ik denk dat iedereen nu wel genoeg weet hoe (extreem) selectieve verontwaardiging werkt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ik wil hier vaststellen, dat wat de reacties betreft,
hier de reacties geen enkele reactie dus, goed doet aan deze inzending (althans wat mijzelf betreft!)
Bij voorbaat sorry voor de schrijver van deze inzending.
Iedereen moet zijn eigen weg willen en kunnen gaan.
En zijn/haar, mening kunnen uiten al of niet met goedkeuring van, wie dan ook!

Het gaat om de inhoud van de column, en hoe iemand
die inhoud leest.
Hoe die personen er dan al of niet uitzien waar men over schrijft...maakt geen moer uit.
Mooi ik merk nu dat het hier ophoud!
Reacties tot hier! Perfect!
Naam:
J. dr Groot
Datum:
18 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja ook ik heb mijn naam niet ingevuld,
ja hoor, ik maak ook stomme foutjes!!

Alles staat er al denk je.
Stom!
Nogmaals komt ie...
Naam:
Hendrik
Datum:
18 april 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Joke, als je al genoeg weet, waarom reageer je dan? :-)
Naam:
Joke
Datum:
18 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Och Wilbert..leuke naam gevonden in deze.
Dit spelletje ken ik nu wel.
Afleiden en dan overgaan op inhoud.

Je doet je best maar!
Ja, weer die spiegel..ook al zo vaak langs gekomen, ha,ha,....
ik zie alleen maar lachspiegels!
Nou kijk zelf eens goed...lachen toch!


Maar ja, humor is heel persoonlijk,
zal bij ons niet werken.
Zeker weten!
Naam:
Wilbert
Datum:
18 april 2013
Mw. de Groot: hoe veel respect verdient iemand die verantwoordelijk is voor de dood van een asielzoeker die eerst al een zelfmoordpoging had gedaan? Teeven is verantwoordelijk voor structurele misstanden in asielzoekersdetentiecentra. Door zijn schuld worden mensen voor de rest van hun leven getraumatiseerd. Dat kan hem niets schelen, want hij doet daar niets aan. Kunt u zich dan voorstellen dat mensen een gruwelijke hekel aan hem hebben?

Ik denk dat u eerst eens in de spiegel moet kijken voordat u zelf anderen moreel veroordeelt.
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Reactie op de inzender van de reactie, geen
misverstand dus!!!

...bebrilde varkensoogjes???

En elkaar met respect benaderen is een standpunt van deze schrijver, hier valt iemand door de mand, dus.
Het uiterlijk heeft niets met het innerlijk te maken,
nog los van de inzichten/standpunten, van wie dan ook.

Ik weet genoeg!
Naam:
Hendrik
Datum:
18 april 2013
Teeven vind ik een skinhead in driedelig pak die met zijn bebrilde varkensoogjes wantrouwend de wereld in loert. Inderdaad: hij tetterde altijd dat criminelen zwaarder moeten worden gestraft. Als het aan hem lag werd misschien de doodstraf opnieuw ingevoerd. Maar ondanks al deze 'flinkheid' wist de hele ambtelijke top om hem heen dat er grote fouten werden gemaakt bij de behandeling van Dolmatov.

Het is tekenend voor het cultuurtje binnen de VVD en dit kabinet dat een dergelijke ex-Leefbaar Pinokkio het tot staatssecretaris weet te schoppen. Volgens Samsom kan hij aanblijven, want 'hij zit er goed in'. Dat klopt: hij zit goed in de nesten en binnenkort zit hij nog beter thuis.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)