Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Silence or i kill you

Tot mijn eigen schande bekennen hoe het beeld wat ik van Turken en Turkije had, moest bijstellen. Voor mij als buitenstaander sneuvelde afgelopen week een groot ego van een groot kind dat wild om zich heen begint te slaan, wanneer de bevolking zelf wel uitmaakt wanneer ze zat zijn...wéér een voetstuk wat geplaatst gaat worden. En wie donderstraalt er weer net zo hard van af? Silence or i kill you...

Er is geen beloofd land, alleen maar het waar maken van de belofte er één grote bende van te maken en het is nooit genoeg, weet U. Terwijl nog meer gemekkah ervoor moet zorgen dat alles weer net zo ouderwets als vroeger wordt, barst een nieuwe generatie uit, los van het feit dat democratie ook maar een woord is, discussie gesloten.

Met grof geweld laat Erdogan als überTurk zien dat hij geen andere mening dan de zijne duldt, wil maar niet begrijpen dat de Islam niet het antwoord op alles is en de gestaag groeiende golf kritiek maakt pijnlijk duidelijk dat niet alleen politieke tegenstanders of de zogenaamde minderheid schuldig is in zijn ogen, ook de media deugen van geen kanten. Dezelfde media zeker waar flink gebruik van wordt gemaakt à llah show me the money, want U begrijpt.

Duizenden arrestaties later heeft de term extremisme meer weg van een dooddoener; het enige extreme is de hoeveelheid traangas en cenzuur van zijn kant. Moet het halve land opgesloten, nog meer opgeofferd, de stekker uit internet soms?
En dan gewoon blijven doorgaan, hoe lang nog blijft hij met alle geweld antwoorden, aan het beeld dat de wereld nu kan zien en dat is niet best.

Schrijver: Monique Methorst, 5 juni 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 7 stemmen 867Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique
Datum:
7 juni 2013
Email:
xmoniquex6hotmail.com
Goed zo dat je er aandacht aan besteedt! Het is van de gekke hoe tegenwoordig leiders van landen met hun mensen omgaan, ze gaan maar door en door en volgens mij is het wachten op een opstand ook in Nederland, want veel verschil is er niet..
Rutte en Samsom doen ook gewoon wat ze zelf willen....Hoezo democratisch? Idd alleen een woord en veel gemekkah (WAUW)
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 juni 2013
Email:
moi636yahoo.com
Fred: natuurlijk, jij altijd :)
Petra: Volgens mij ook niet, begrijp ook de behoefte niet, dat overheersen.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 juni 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank Joke! Ik blijf het nieuws erover volgen, hoop dat er iets bereikt wordt en dat die demonstraties niet voor niets zijn, hij zal toch bakzeil moeten halen..
Naam:
J.de Groot
Datum:
5 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Scherpe column Monique!
Naam:
Fred
Datum:
5 juni 2013
gemekkah, geweldig, mag ik die van je lenen...
Naam:
Petra Hermans
Datum:
5 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Ik kan me ernstig vergissen, Monique,
maar ik heb nog nooit een vrouw aan het hoofd van een tirannieke dicatatuur gezien.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 juni 2013
Email:
moi636yahoo.com
Dank Hendrik! Vond het ook geen goed teken, hoe de Nederlandse media vooral in het begin angstvallig stil bleven. Heb massa's foto's en filmpjes bekeken, iemand op internet plaatste twee foto's van de media onder elkaar, grimmig resultaat het verschil tussen werkelijkheid en het beeld dat de rest van onwetend Turkije voorgeschoteld kreeg.
Naam:
Hendrik
Datum:
5 juni 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Erdogan moet oppassen nu, Monique, je hebt gelijk. Toch besteden de officiële media nauwelijks aandacht aan de rellen. Zo hoorde ik dat er een programma over pinguïns aan de gang was, terwijl op het Taksimplein demonstranten in elkaar werden geslagen...

Mooie column met vondsten als 'überTurk', 'gemekkah' en 'cenzuur'. De jeugd en Erdogans politieke tegenstanders láten zich niet langer onderdrukken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)