Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Over een jaar…

Wat een heerlijke, rustige zomer hebben we dit jaar. Lekker veel zon, iedereen blij en geen gedonder met grote evenementen waarbij Nederlanders een rol spelen. Nou ja, heel even leek het alsof de Tour spelbreker werd. Twee landgenoten reden in de voorste rijen mee en meteen sprongen de journalisten er bovenop. Interviews, analyses, herinneringen aan gouden wielertijden, alles kwam vlot naar boven drijven. Gelukkig, op het moment dat ook de oranjegekken warm begonnen te draaien, zakten de Nederlandse fietsers door het ijs. Weg massale mediahysterie. Alleen een stel idioten wist deze week zonder reden nog die rustige zomer te bederven.

Het gedrag van die, zich supporters noemende, hooligans roept angstgevoelens op voor volgend jaar. Want het ziet er naar uit dat Nederland en ook België mee gaan doen aan ‘s werelds grootste commerciële sportfeestje in Brazilië. Dan, over 10 maanden, zal dat stelletje Oranjegekken op die Franse berg veel verder uitgedijd zijn. Niet iedereen zal raar gaan doen, maar als je geen oranjegevoel hebt zul je een zonderling zijn. Want we zullen door journalisten en door mensen uit de buurt weer opgehitst worden om ons helemaal te laten gaan. Hup, we pakken onze oranje kleren en andere prullen van zolder, of we kopen massaal de nieuwste oranjerotzooi erbij.

Bbrrr wat een vooruitzicht en doemdenkerij. Maar dat komt door die ellendige misbaksels die op Alp D’Huez de reputatie van het Gekke Oranje Nederland weer eens moesten bevestigen. Heel even was er in de media een spoortje van verontrusting merkbaar. Zo van, gekker moet het niet worden.
Maar die toon paste in de strategie van de journalisten. Beetje een pruillipje laten zien, dan krijg je ook aandacht. Eventjes een klein vingertje de lucht in, dan weer snel vooruit kijken. Want een maand of twee, drie zitten we al midden in de voetbalellende.

Dan weten we of de volgende zomer net zo lekker rustig zal zijn als dit jaar. Het kan nog… als die 11 mannen op het veld een beetje mee willen werken….

Schrijver: Rob Chevallier, 22 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 286Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)