Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Imago-prins

De familie had als volgt besloten:
"Mabel, jij viert zondag je verjaardagsfeestje. In de vroege morgen ga jij naar je man en trekt met je dronken kop alle stekkers uit alle apparaten die je maar ziet.
De Parma, jij kondigt op maandag je huwelijk aan. Willem, jij zorgt ervoor dat je in Griekenland bent. Wij zeggen in de loop van maandag gewoon dat Friso een natuurlijke dood is gestorven. Het volk zal niks doorhebben. En werkt de dekmantel niet dan zeggen we dat Mabel dronken was. Want dat was je tenslotte. En als je niet meewerkt maken we bekend wat je écht allemaal met die Bruinsma hebt gedaan."

En we hadden inderdaad niks door. Alles draait om imago en in Nederland ligt twentyfour seven een legertje journalisten en opiniemakers op de loer om die imago's om zeep te helpen. Een euthanaserend koningshuis, dat kan natuurlijk niet. En dus bedacht de familie in samenspraak met de RVD een list. Een prins kon eindelijk verlost worden van een uitzichtloze vegetatieve toestand en een familie kon beginnen met rouwen. En de imagobrekers kregen geen schijn van kans. Case closed.

De verliezer in dit verhaal is natuurlijk Mark Rutte die echt van niks wist. Zit je eindelijk in Frankrijk te genieten van een welverdiende adempauze (politiek vreet aan je hoor!), overlijdt net op dat moment de zoon van je voormalige vorstin. Bourgogne in de ijskast, escargots in de poubelle en als de wiedeweerga terug naar Nederland om...ja wat? Steun te betuigen? De begrafenis te regelen? Nee hoor. Was Rutte op zijn vakantieadres gebleven dan had hij de imagobrekers in de kaart gespeeld. Hij zou zijn neergesabeld. Alles draait om imago.
Het imago van prins Friso kan bij mij in ieder geval niet meer stuk.

Schrijver: Marcel Harmsen, 16 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.9 met 8 stemmen 171Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)