Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat mensen bezielt? Niets in het bijzonder.

Zo peilloos diep kan de mensch dus zinken met geleuter…hoe komen uitgerangeerde Aragieren met de cultuur erbij om pedozieligheid als traditie te verkopen? Dromen al maagdenlang, het puur moeten hebben van voorrang. En al kwam de heiligste boon zelf om zijn verdiende zoon vragen; karma is a bitch. Reken maar dat iemand de poppetjes nog uit jouw ogen komt neuken, laffe woestijnwrat. Een meisje van maar acht jaar, dat is nauwelijks te bevatten.

Hoe donker moet het straks worden om jou bloedserieus te kunnen nemen…is het niet trots, dan wel een rap gewaagde poging, van zwartgalligheid een armoedig statement te maken met rondhangen op straat, wat blank staat van haat. Alsof elke toevallige voorbijganger met da genikkert heeft, trap je daarom maar een 62-jarige man zijn hersens eruit. Vanwege de kleur van zijn huid.

Met zes man tegelijk raak je zoveel lafheid nog niet aan de straatstenen kwijt. Gebelgd over ditjes, gepikeerd over datjes, nog geen fatsoenlijke jeugd achter de rug, om je rot te lachen…advocaatje erbij en weer een kopzorg minder, nietwaar?

Voor zover bekend, bestaat er geen dier met de monsterlijke neigingen waar sommige mensen mee rond lopen. Wat zoutzuur en weg is het dunne laagje beschaving, opgerot. Zetten de beste vriend in zijn hol een voet dwars, maar dan wel als hij slaapt. In de natuur werken hyena’s zich tenminste nog uit de naad, jagen op alles wat zwakker of te oud, het is niet anders. Wij wel…maar liefst met een arsenaal aan wapens. Want om echt laf te zijn, moet je wel degelijk als mens geboren worden.

Schrijver: Monique Methorst, 18 september 2013


Geplaatst in de categorie: wereld

3.8 met 9 stemmen 182Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
22 september 2013
Email:
moi636yahoo.com
Ha, mooi verwoord Joke!
Len; column is gebaseerd op gelezen nieuws, soms al wat ouder. Eerste alinea was moeilijk; zeer pijnlijk om te lezen over dood van een 8-jarig meisje in Jemen, als bruid voor een 40-jarige woestijnwrat. Dit heeft in mijn ogen niets meer met religie of cultuur te maken.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
20 september 2013
Bijzondere bijdrage weer. Eerste tekstblok wellicht aan de cryptische kant voor snelle lezers. Laatste alinea mooi krachtig en dichterlijk.
Naam:
J.de Groot
Datum:
19 september 2013
Je hebt dierlijke mensen en
menselijke dieren, dat is juist Monique.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)