Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Oprecht onecht

En, zit dat lekker zo dicht op de rand...wiebelt nu je vege lijf, van de kopzorgen die je zo graag geeft...niets, weten zij veel. Kijk dan zo leuk... met z'n allen tegen één de hort op. Moge God ons gezellig bijstaan, dan nemen wij het voor hem op. Kan hij er later op terug kijken hoe mensen op straat er ongegeneerd bij te kijk staan, niets meer aan te doen. Alsof het geen naam mag hebben om iemand finaal de lens in te trappen.

Zorgvuldig letten op alles wat toch wel losloopt, dus kijk maar goed naar wat het met U doet...het is enkel onze vrijheid maar, aangepast naar de gallische buien waar het schuim van de aarde altijd zo'n last van heeft. Dat wordt nog een crime straks, zonder begeleiding komen we amper nog de deur uit.

Hoeveel comebacks kan een spijtig geval het maken, overvallen door camera's...te jong, te speels, te beroerd staan ze er voor. Rechters kunnen er wel op blijven hameren en het schiet niet op. Alsof de naweeën van een negentienjarige hork zo relevant zijn; te lui om zelf te verdienen, knallen ze daarom maar iemand overhoop die het wél voor elkaar heeft en als dat nooit de bedoeling was, lijkt het er anders verdomd veel op zoals ze er mee lopen te zwaaien en maar richten tot ze uiteindelijk afgaan voor de rest van de wereld. Per slot van rekening komt de chauffeur er hoe dan ook mee weg.

Net zoals er wel degelijk een rekening gehouden word met Uw geld. In duizend en één nacht verhalen van moeder op dochter...yeah right. Krijgt daarom ook de gemiddelde held zijn verdiende loon, met een ingehouden op Uw gezondheid! Risico van het vakkundig staaltje binnenste buit gekeerde instantie en personeel wat maar zit te blunderen.

Kan best zijn dat je geen gerechtigheid mag verwachten in een rechtszaal. Maar welk recht heeft iemand om zo licht met onze veiligheid om te springen; stuur al dat tuig maar weer zo snel mogelijk terug naar huis, tussen het klootjesvolk. Er is dan ook geen rechter die om werk verlegen zit. En wie is er nou wel verzekerd tegen het stalen gezicht van het armoedige recht om het in rekening te moeten brengen als iemand twee kinderen uit het water redt.

Schrijver: Monique Methorst, 4 december 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 4 stemmen 175Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)