Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Woorden maken meer kapot dan Uw kind lief is.

Natuurlijk zijn wij intolerant in het onzes vaderland. En ik denk maar zo, met gezond verstand nog wel...wat weer niet te rijmen valt met what are you tokkie about, schatje? Alsof je minimaal verzekerd van kinderen moet zijn, een rits diploma's als litteken aan de wand of jouw verontwaardiging wordt meteen opgevat als zijnde uiterst verdacht. Ja kom er maar in, lijfeigene van mening, dat als gegoten zit, tot je geen pap meer kan zeggen.

Iemand die 100 keer kans ziet om de fout in te gaan en vervolgens verdwalen in details...krijgen we dat weer; dit is je laatste kans, want anders? Hebben wij het hier niet over een boete die je uit kunt zitten, dan is niets te gek of het loopt wel los. Mag je niet meer doen hoor...omdat jij het zegt? Die 100 kinderen hebben nog geen schijntje van de kansen die wij gewoon maar krijgen. Dus blijf maar flink hameren op het recht en waar hij het ook vandaan haalt, is nu altijd aan het verkeerde adres. Het is niet aan God, maar volgens het boekje, wat domweg niet verklaart waarom de echte straf nog altijd in de kinderschoenen staat.

Ze noemen het asociaal, het gepeupel in alle staten. Nou, dat is duidelijke taal. Weet U wat asociaal is? Stiekeme burgemeesters en ze zijn er maar druk mee. Alsof beschaving bij de pinken begint, dus doen we zoetjes aan bij de thee. Koekje erbij? Al dat moeilijke gedoe ook, want het enige wat die keurige burgemeester van dit klootjesvolk vraagt is het opofferen van een kind, ééntje maar en we hebben een ALS. Dus ALS hij zich opnieuw aan een kind vergrijpt, ligt ie eruit. Goh. Kwestie van prioriteiten stellen, denk je dan.

Dit zou niet moeten gaan om zijn come-back, dit gaat over die jarenlange heksenjacht op zwakbegaafde kinderen, zelfs kleuters van maar 5 jaar oud, hoe welkom is dat? Er is geen schuldgevoel, geen medelijden, geen spijt, maar vergeef mij, ik wist niet wat ik deed. Dan tekenen ze zoveel mogelijk bezwaar aan, tegen alles dat zo uit komt. Beroepen zich op wat al te denken geeft, want eerlijk waar... ik zei nog zo tegen dat monster in mij: nou hebben de kaboutertjes het gedaan. Dus niemand meer de deur uit, dan wel in groepsverband de hort opgaan, alsof meneer al het recht van de wereld heeft en zo belangrijk ook, dat dit ons weer moet overkomen.

Schrijver: Monique Methorst, 26 februari 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.5 met 10 stemmen 330Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
28 februari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Len: niet alleen hij, maar alle burgemeesters die de inwoners niet informeren over de komst van een pedoseksueel. Ik geloof er niet in dat pedofilie te genezen is en de straffen zijn belachelijk laag. Ik ben geen voorstander van lynchpartijen, maar dit gaat zeker gebeuren als de overheid het probleem eigenlijk bij de bevolking blijft neerleggen. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, mensen pikken het niet langer meer en terecht. Je kan je er niet van afmaken door te zeggen dat je opstapt als burgemeester ALS zo'n pedoseksueel opnieuw de fout ingaat. Als hij de veiligheid niet voor 100% kan garanderen, is hij ongeschikt als burgemeester. Want elk kind zou belangrijker moeten zijn dan de vraag waar een man als Benno L. moet wonen. Dat van Amerika is dus geen gek idee. En al helemaal als politiek tegenwoordig gericht is naar wat iemand te betekenen heeft voor de maatschappij. Ik zie het nog niet snel gebeuren dat de Benno's hier in NL ooit nog aan het werk kunnen.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
28 februari 2014
Misbruik van kinderen blijft gruwelijk. Al helemaal als het jarenlang kon doorgaan.

Begrijp ik echter goed uit jouw tekst, Monique, dat de burgemeester van Leiden in jouw beleving onjuist handelde? Even los van het nalaten van vooraf informeren van wijkbewoners?

In Amerika is, zag ik gisteravond op het journaal, een proef gaande om zedendelinquenten in een afzonderlijke enclave onder te brengen. De bewoners worden daar gecontroleerd door middel van electronische enkelbanden. Intussen volgen zij groepstherapie.

Uiteraard weet ik de oplossing ook niet. Maar ik wil in ieder geval jouw column goed begrijpen. Qua taalgebruik zitten er boeiende stukjes bij. Maar nu gaat het mij slechts om begrip en helderheid.
Naam:
J.de Groot
Datum:
28 februari 2014
Sterk onderwerp!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)