Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kut-katten

Er leeft een kat in mijn buurt die het etensbakje van onze huiskater leegvreet. Meestal de restjes, wat dus eigenlijk betekent dat wij onze kater teveel eten geven. Maar die vreemdeling van een buurtkat pist ook nog eens zijn blaas leeg op de vloer onder de kinderjassen. Dan word ik om de zoveel nachten op een zeer onchristelijk uur opgeschrikt omdat de criminele inbreekkat een binnenhuisgevecht aangaat met onze Bliksem. Bliksem is niet zo stoer maar wel heel aaibaar en heeft waarschijnlijk te weinig overwicht om de wit-rode indringer op afstand te houden. En ik vertik het om een elektronisch luik te nemen waar alleen mijn kat doorheen kan. Bekijk het zeg!

Ik ben niet de enige die last heeft van het brutale buurtbeest dat zich totaal aan het gezag van zijn opvoeders onttrokken lijkt te hebben. Een overbuurvrouw met dezelfde klachten kwam langs voor overleg en om te kijken of we bepaalde maatregelen konden treffen zoals een gaasafzetting of het gebruik van kattenschrik. Bij het idee om de politie in te schakelen moesten we allebei hard lachen. We besloten tot het houden van een breder buurtoverleg met mensen waarvan we wisten dat die ook last hadden van de terreur van wit-rode katten. Met wat drank erbij werd het een geanimeerde bijeenkomst.

Op zeker moment hoorde ik mijzelf roepen:
Willen we meer of minder wit-rode katten in onze buurt?
Minder! Werd er gescandeerd.
Ik bood aan om het te gaan regelen.

Wit-rode katten hebben de neiging om brutaal gedrag te vertonen en dat schijnt iets genetisch te zijn. Deze katten hebben vaak baasjes die qua opvoeding totaal de weg kwijt zijn. En vaak zelf ook weg zijn. Wit-rode katten zijn een kwelling voor de buurt en als niemand er iets aan doet wordt het probleem alleen maar erger. Het begint natuurlijk gewoon met castratie. Daar worden katers sowieso een stuk rustiger van. Kijk maar naar Bliksem. En als we de dierenartsen meekrijgen dan is een spuitje zo geregeld.

Op de buurtvergadering riep ook nog iemand dat we niet alle wit-rode katten over een kam moeten scheren. Want er zijn ook wit-rode katten die zich prima gedragen. Deze buurman, die ook een voorstander is van meer vrouwen op top-posities en gelijke rechten voor homo’s hebben we te verstaan gegeven dat zijn aanwezigheid op de vergadering niet meer gewenst was omdat hij het groepsproces verstoorde.
Een echte Hollandse huiskater is nou eenmaal grijs met een beetje zwart. Zo kennen we hem. En alle andere katten mogen of hun hele leven binnen blijven of in een zak in de Oude Gracht.

Schrijver: Marcel Harmsen, 21 maart 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 148Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)