Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Thuis wonen

Politici in Den Haag weten het heel zeker. Ouderen willen thuis blijven wonen. In een instelling is het verschrikkelijk, je hebt nog maar weinig over jezelf te zeggen, nee, thuis is het veilig en warm.

Of? Als je de deur niet meer uit kan? Als je moet wachten op tafeltje dekje, voordat je kunt beginnen met eten? Als je in bed wacht tot de zuster komt om je er uit te tillen en als je naar bed moet als de zuster komt? Is het thuis nog wel prettig als je de hele dag wacht op personeel dat zo snel mogelijk weer weg gaat?

Ik kan de dames en heren politici nog wel meer vertellen. Ouderen willen ook veel liever gezond zijn! Waarom al die zorg. Stoppen er mee. Laten we ze gewoon gezond verklaren, wat een besparing! Gezonde ouderen zijn gelukkiger dan zieke ouderen en bovendien veel goedkoper voor de verzekeringsmaatschappijen en de staatskas. Stop met pamperen. Geen zorg meer.

Allemaal gezond verklaren.

Bezuinigingen binnen en geen omkijken naar.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 7 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: ouderen

3.5 met 6 stemmen 164Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 augustus 2014
Inderdaad, al die mesjokke bejaardentehuizen en zorginstellingen zijn uit de tijd, want tegenwoordig kunnen de ouderen zichzelf wel redden en hoeven ze niet vitamineloos voedsel te slikken, maar kunnen ze zelf hun voedzame maaltijd bereiden. Mensen zijn voortaan tot in lengte van dagen kiplekker en volstrekt gezond, zonder gebreken en ouderdomsklachten, zoals dementie en Alzheimer.
We gooien alle oude ideeën over bejaarden overboord en we laten hen opnieuw genieten van de zelfredzaamheid. De zorg voor de oudere medemens is achterhaald, want door onze uitstekende welvaartsmaatschappij zijn er zelfs op hoge leeftijd geen ernstige klachten meer mogelijk. Evolutie hé! Natuurlijk willen ouderen liever thuis blijven, dan in een inspiratieloos eindstation belanden, maar soms (?) kan het niet anders dat een hulpbehoevend geraakte oudere hulp van buitenaf nodig heeft en permanente zorg in een zorgfabriek. Dan is dat veel beter dan hem of haar aan het lot overlaten en in stilte laten creperen. Dan is contact met eveneens gehavende leeftijdsgenoten meer dan welkom en genezend werkend. Van de nood een deugd maken.

Wat vooral het ergste is, is dat er geen ware solidariteit meer is, dat men enkel nog vecht voor eigenbelang, waardoor de zwakkeren als allereersten de dupe worden.
Een knappe, cynisch gebrachte aanklacht!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)