Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Compenseer de rijken!

Als je mensen iets afneemt, willen ze gecompenseerd worden. Dat geldt voor rijk en arm. Het is belangrijk te weten, dat je rijken makkelijker iets afneemt, dan armen, maar dat het andersom ook zo werkt, vertelt het onderstaande verhaal.

Midden in de prachtige Oosterpark-wijk in Groningen stond vroeger het Oosterpark stadion. Op een goede dag werd besloten dat FC Groningen een moderner stadion nodig had en dat dit stadion niet in de Oosterpark gebouwd zou worden. Het nieuwe stadion ligt naast een station en in een gebied dat zo is ingericht dat hooligans eenvoudiger onder controle gehouden kunnen worden.

In de mooie wijk Oosterpark was er wel begrip voor, maar toch kwamen er protesten. De inwoners van de Oosterpark konden vroeger immers lopend naar het stadion en moesten nu met de auto, de fiets, de scooter of wat al niet. De verplaatsing is enkele kilometers, dus lopen kan ook nog wel, maar voor de oudere Oosterparker is dat geen optie. De protesterende Oosterparkers eisten compensatie voor het verlies van het stadion en kregen dat: er rijdt nu als FC Groningen speelt een busje van het Oosterpark naar het stadion en na de wedstrijd terug.

Dat klinkt minder logisch als je ziet hoeveel supporters zonder busjes naar diezelfde wedstrijden gaan. Uit heel de provincie, uit Grootegast, Uithuizen, Winschoten en tegenwoordig zelfs uit Veendam komen trouwe supporters in auto’s volgehangen met vaantjes om de grote parkeerterreinen te vullen. Die mensen konden vroeger niet lopend naar het stadion en kunnen dat nog steeds niet. Zij waren dus altijd achtergesteld ten opzichte van de Oosterparkers, en zijn dat nu nog steeds. Maar klagen doen ze niet.

Hen is niets afgenomen.

Overigens rijdt het busje ook niet meer vanwege gebrek aan belangstelling.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 10 juli 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 4 stemmen 151Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juli 2014
Het is een prachtig mooi, nieuw stadion en daar moet je dan maar wat voor over hebben om er te komen! Busje komt zo! O jee, busje komt niet meer! Was dat busritje gratis? Niet te geloven, dat die gedupeerden zich zoveel wedstrijden verslapen hebben!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)