Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het begint met woorden en ze maken meer kapot dan U lief is.

Nou is een demonstratie allang niet meer de vuist die je maakte, naar de knoppen geholpen door er thuiswerk van te maken en zoals met alles wat niet uitgestippeld overeenkomt met de inktzwarte planning die deel uitmaakt van mensch, die pas tevreden zijn als er niets meer te lachen valt, dient U eerst maar eens netjes toestemming te vragen en dan nog spant het er om of dat recht op vrijheid van meningsuiting is om het kort te houden; of die steun aan een beweging als ISIS wel rijmt met een dreun en U ziet ze vliegen; dat was nou die vrijheid, op de kop af in no time met duizenden tegelijk de grond ingetrapt. Maar dat moeten wij ruim zien zeker, een kleinigheid bij wat daar aan vooraf ging? Nee, laten we inderdaad ISIS niet groter maken dan het is. Met je sluipreclame.

We schieten bijna vol, van de achtervolgingswaanzin en zie een leger woestijnwratten als ware zij helden in een roadmovie, geen kop of staart aan te vinden en je moet er maar op komen; lafjes achter den rug om. Geblinddoekt, vastgebonden ligt de vijand daar en van dichtbij, dan is U zeker door het hoofd geschoten dat er geen held aan te pas kwam.

Geef ze een vinger en niks ohmygod...er bungelt een hand aan je neus voorbij. In mijn ogen des te vreemder, wel zo gepikeerd omdat niemand hetzelfde is, denkt, geloof me of niet en we hebben woorden. Ten dode opgeschreven, dan toch zo een bloedeigen leven zijn gaan leiden. Afgeleid van het feit dat de meeste puur voor de vorm, zo uitgelezen dat de sharia op een feestje lijkt en geef die man of dertig maar een warm applaus.

Hoe houden ze het hier eigenlijk uit? Tussen de tokkies en het land wat ze hebben aan de vrije geest. Naar mijn mening is er nooit zoiets als een discussie geweest, al bij voorbaat monddood gemaakt, door vrouwen niet als mensen te zien, snijden ze daarom een neus af en maak het niet mooier dan het is; een sekte omdat je mij nog meer vertellen kan, maar luister: in plaats daar van massa's geld, tijd en moeite te verspillen met het schaduwen van terroristen, waarom dan geen enkele reis? Waar wachten we nog op, tot de bom valt? Of gaan we net zo naïef verder op deze ingeslagen weg, waar wij iets van aan moeten trekken en om het netjes te houden, geven we elkaar dan net zo lief geen hand meer, zo'n kwetsende gewoonte ook die er weer lekker inhakt, of niet dan?

Schrijver: Monique Methorst, 25 juni 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 8 stemmen 1.042Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
randverschijnsel
Datum:
25 juni 2014
Rare jongens die brengers van een vredelievende religie...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)