Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In het hol van de eeuw.

Met afstand hangt de hele wereld ons al mijlenver de keel uit en het komt naar je toe deze zomer! Maar wie helpt nou wie...dan zal ik U uit een natte droom van een kalifata morgana helpen. Dan is religie gewoon te hoog gegrepen voor mensen die zo slaafs aan zichzelf gehecht zijn geraakt, dat het nog een hele eer moet wezen ook. Ja, van je familie moet je het hebben...kijkt U zelf maar. Minutenlang samengebald in pure razernij. Hoe een hele menigte volwassen kerels zich storten op een meisje van 17 jaar. En maar filmen, hoe ze haar kapot stenigen, om keihard trots op te zijn, de Yezidi's.

Vastgepind daar, hoog in de bergen, omringd door al net zulke cultuurparels. Mag ik dan keihard van mening zijn dat de ware religie is, voor wie niet geloven kan dat het ook maar een mening is, in Uw belevenis. Zo des duivels, kan ik van dat gereutel worden. En geef ze eens ongelijk...dan is elke wereld te klein.

Door je ergste vijand levend begraven worden, vrouwen én kinderen doorgeschoven, verkracht, onthoofd. Gespietst op de uitwassen van woorden. Boeh, zo laf. Nee de islam is ook niet meer wat het was, nu vloekt het overal bij en ik weet niet beter of religie wordt al jaren uit z'n verband gerukt. Samen met zielig Afrika mee aan tafel gezeten. Stoffig volk en wat nou poeh hee...daar heb ik dus helemaal niets mee.

Het is maar net wat U denkt gewonnen te hebben. Dan kunt U als zijnde woestijnwrat me nog meer vertellen dan de weg naar Hamas, want zo bijzonder is het allemaal niet, wat de mens toch bezielt. Dat vergalt en bralt maar tussen de ruïnes en kogelgaten door en ik ben nergens kapot van. Heilig overtuigd ja, maar niet in een God. En da's nou rot. Want als ik moet kiezen tussen de ene zure regenboog die de kroon spant en de andere pijlsnelle reactie daarop, van goud nog wel...dan gaat iedereen z'n goddelijke gang, maar ik heb alleen met de echte slachtoffers te doen.

En wie had dat nou ooit bedacht? Een poster in levende lijve om bekend te raken met lieve deugd, hoe kóm je er toch op en alles is wel. Heel snel in opperste staat van liegen dat het gedrukt staat. Joden waren altijd al pispalen van plenty piepeltjes die staan te popelen om prat te gaan op prietpraat. Zo is de ware toetsenbordernaar vragen om moeilijkheden natuurlijk. Met massa's meningen die rondslingeren en het zuigt, weet U. Dan is niemand zich van geen kwaad bewust, maar druk genoeg om nog veel meer naar de knoppen te helpen...hoepel alsjeblieft op. Tweet niet hoor, maar ga doen waar je zo'n zin in hebt; van je hart een moordkuil maken, om met vlag en al voort te planten op haat waar het thuishoort en dat is in het hol van de eeuw, die jij erover doet om uit je zandbak te komen.


Zie ook: http://www.liveleak.com/view?i=7f6_1358387639

Schrijver: Monique Methorst, 13 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 11 stemmen 292Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
randverschijnsel
Datum:
13 augustus 2014
Yep, raak...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)