Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hamertje Tic.

Terecht of niet, dat het helpt. Maar zolang rechters blijven hameren op veler verzoek, is er allang geen sprake meer van een uitzondering. Zo komt het wel heel regelmatig voor dat iemand ontsnapt, gelijk alweer vrijkomt of sowieso nooit op komen dagen. Maar hier wordt geen kritiek geduld, nog geen onvertogen woord of zij rukken nog net niet de grond onder je voeten vandaan. Of U wilt opstaan voor Hare ijzeren wil, geridderd nog wel, als de wet nou echt zo puik in orde zou zijn.

Dat ratelt maar door...van blanco strafblad tot alle toeters en geen bellers. Kwestie van prioriteiten stellen, als U het mij vraagt. Want dit is nog maar het begin, vandaag een stoel en voor je het weet, mogen rechters zelf onder bewaking. Maar wat het eigenlijk zo onverteerbaar maakt, is alsof drie doden, waaronder een meisje van twee, bijna als een akkefietje afgedaan wordt. Zelfs in een verklaring achteraf draait het om de dader, alle aandacht is op hem gericht in plaats van zijn slachtoffers. Komt nog bij dat deze fijne meneer het gewoon maar liet afweten en geen enkele blijk van spijt. Maar daar heeft zij het niet over.

Je reinste belangenverstrengeling toch, zo drijft deze maatschappij helemaal tot het uiterste. En tal van bedrijven die op vrijwilligers drijven. Dat is niet alleen beledigend en oneerlijk tegenover elke tuinman die werk zoekt, maar wordt de bijstandsgerechtigde verplicht tot heel wat meer uren schoffelen.

Mijn beste, het is niet aan de orde dat een rechter bepaalt, dat een man die rondom dronken al rijdend twee doden op zijn geweten heeft, niet zonder zijn auto kan. Nou, mooi is dat. Zijn geluk voorop staat, hem niets meer in de weg staat en hoe luxe is dát...hij wel de kans krijgt om uitgebreid afscheid van een dierbare te nemen. Nooit van het openbaar vervoer gehoord zeker?

Al halen ze die hele mikmak met een hoop poeha uit de pruikentijd erbij...maar U kunt me nog meer vertellen. Omdat het nou eenmaal totaal onbelangrijk zou moeten zijn, wat zij maar willen. En hoe ver moet een advocaat hierin meegaan; dan is niets te gek om een straf te ontlopen. Nog even en de crimineel wordt door een privéchauffeur rondgereden, alles voor Zijne veiligheid natuurlijk, dan wordt er misschien wel gehoor gegeven aan een hongerstaking, naar verluidt onderbouwd door zo'n pak van mijn hart, komt hij er mooi vanaf.

Schrijver: Monique Methorst, 3 december 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.6 met 11 stemmen 182Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
3 december 2014
Dit land is volledig naar een Zwitsers vliegveld.
Naam:
J.de Groot
Datum:
3 december 2014
Je gaat steeds beter "draaien", goed geschreven.
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 december 2014
Inderdaad Monique, de dader wordt met alle egards omgeven, krijgt slachtofferhulp, want het is zo triest dat ie dat deed, krijgt hulp aan alle kanten, wordt beschermd tot in den treure amen! Dat de uitspraak ervoor zorgde dat een man een stoel naar de rechter gooide zegt al genoeg. Niet dat het netjes was, maar geen straf oh oké, taakstraf dan, maar daar kan ik BOEKEN over schrijven, taakstraf is een lachertje! Nee het rechtssysteem hier, daar klopt geen jota van en je hebt het giga neergezet!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 december 2014
Rechtschapen rechters, waar vind je die nog? Links van de snelweg, ver langs de onherbergzame kiezelstenenpaden, daar waar vergeten tomben de sceletten van eeuwenoude sjamanen/opperhoofden herbergen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)