Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Matchfixing

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat de hardwerkende fans uit Tilburg op hun vrije zaterdag of zondag na een duur betaald kaartje moeten toezien hoe hun selectie van binnenlandse en buitenlandse spelers zich laat betalen om deskundig te verliezen voor miljonairs die hun vermogen bijeenschrapen door gokverslaafden in Azië het zuurverdiende geld afhandig te maken.

Kijk. Vroeger kwam een voetballer van Willem II uit Tilburg en kreeg hij een reiskostenvergoeding. Vroeger was de belangrijkste betaling die een voetballer kreeg de bewondering van vrienden en fans en vroeger, toen de voetballer dus geen cent te makken had, was hij niet omkoopbaar.
Maar nu trekt Willem II voetballers van heel de wereld aan die uitsluitend voor geld voetballen. En dan, tja, is het accepteren van geld van iemand die niet direct met Willem II te maken heeft, geen grote stap. Het is de wereldeconomie. Het is het vrije marktdenken. Mensen zijn losgeslagen van vrienden en hebben met het verlaten van hun geboortestreek ook de waarden en normen van die streek achtergelaten, zonder er nieuwe voor in de plaats te zetten.

Het is de eenzaamheid in de nieuwe streek. Je bent alleen. Je hebt eigenlijk geen vrienden. Je hebt alleen geld en zolang je geld hebt, heb je vrienden. En dan zijn die Aziaten die je geld bieden voor het deskundig verliezen van een wedstrijd ook een soort vrienden.

Ik raad alle voetbalfans fan te worden van een amateurclub en dan bij voorkeur niet voor het eerste elftal. Bij Be Quick 4, of Astrea 5 kun je je net zo goed ergeren als bij Willem II.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 29 januari 2015


Geplaatst in de categorie: sport

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 100Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)