Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Matchfixing

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat de hardwerkende fans uit Tilburg op hun vrije zaterdag of zondag na een duur betaald kaartje moeten toezien hoe hun selectie van binnenlandse en buitenlandse spelers zich laten betalen om deskundig te verliezen door miljonairs die hun vermogen bijeenschrapen door gokverslaafden in Azië het zuurverdiende geld afhandig te maken.

Kijk. Vroeger kwam een voetballer van Willem II uit Tilburg en kreeg hij een reiskostenvergoeding. Vroeger was de belangrijkste betaling die die voetballer kreeg de bewondering van vrienden en fans en vroeger, toen de voetballer dus geen cent te makken had, was hij niet omkoopbaar. Maar nu trekt Willem II voetballers van heel de wereld aan die uitsluitend voor geld voetballen. En dan, tja, is het accepteren van geld van iemand die niet direct met Willem II te maken heeft, geen grote stap. Het is de wereldeconomie. Het is het vrije marktdenken. Mensen zijn losgeslagen van vrienden en hebben met het verlaten van hun geboortestreek ook de waarden en normen van die streek achtergelaten, zonder er nieuwe voor in de plaats te zetten.

Het is de eenzaamheid in de nieuwe streek. Je bent alleen. Je hebt eigenlijk geen vrienden. Je hebt alleen geld en zolang je geld hebt, heb je vrienden. En dan zijn die Aziaten die je geld bieden voor het deskundig verliezen van een wedstrijd ook een soort vrienden.

Ik raad alle voetbalfans fan te worden van een amateurclub en dan bij voorkeur niet voor het eerste elftal. Bij Be Quick 4, of Astrea 5 kun je je net zo goed ergeren als bij Willem II.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 29 januari 2015


Geplaatst in de categorie: sport

4.7 met 3 stemmen 183Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 januari 2015
Dit gaat dus over het regelen van voetbalwedstrijden. Regelen via geld. Aangezien de meeste voetballers op niveau multimiljonairs zijn, is het niet zo verwonderlijk dat er via geld wedstrijden worden gemanipuleerd. Het is allemaal één pot maffia-business. Die oververwende voetballers weten van gekkigheid niet meer wat voor tatoeages ze nu weer moeten laten zetten. Ze slapen op flappen geld. Dat veert zo lekker weg. Dagobert Duck praktijken. Voetballers worden zwaar overbetaald en ze zijn daarom een uiterst slecht voorbeeld voor werkelijk hardwerkende mensen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)