Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

V&D-circus

Bij V&D werken ruim 10.000 mensen en als ik eens in de V&D moet wezen dan zijn altijd de meeste kassa’s gesloten. Gelukkig moet ik nooit in de V&D zijn behalve als ik naar de Dixons wil, en die lui zitten in Utrecht bovenin. Zo kom ik incidenteel in de V&D. De afgelopen vijf jaar al twee keer.
Volgens de website van V&D (door welke Leidse ROC-student zijn die fletse pagina’s in vredesnaam ontworpen?) zijn er momenteel 63 Nederlandse V&D-vestigingen en een snel rekensommetje leert dat dat 158,5 medewerkers per vestiging zouden moeten zijn. Laten we eens gek doen en er per vestiging 58,5 medewerker aftrekken voor hoofdkantoor en logistiek en dan blijven er per vestiging 100 medewerkers over die de klant kunnen helpen, adviseren en laten afrekenen. Ik zie ze niet. Waar werken in vredesnaam al die medewerkers? Het zou toch niet veel uitmaken want er zijn tóch geen klanten om te bedienen maar is dit niet het verhaal van het kip en de ei?

V&D is er trots op dat het al sinds 1887 bestaat maar zo’n jaartal speelt dit logge bedrijf steeds meer parten. Mijn laatste aanschaf bij V&D was een Samsonitekoffer en die had ik net zo goed ergens anders kunnen kopen. Ik vind bij V&D niks wat bij mij past.
Overal zie ik mannen met pantalons en vrouwen met nette blouses. In V&D hangt nog steeds de geur uit 1887 en er mag wel eens een raampje open. Er zijn nu 63x58,5 medewerkers op zoek naar het raampje.

Nou ben ik er geen voorstander van om winkels te laten sluiten en daarmee goedbedoelende harde werkers op straat terecht te laten komen. Ik was als kind dol op de V&D want in Arnhem hadden ze zo’n kast met mechanische aapjes en ik kreeg er altijd een Coupe Noisette als we in het restaurant iets ‘gingen gebruiken’. En ik kon er slagen.

Maar kom op zeg: V&D heeft toch wel gigantisch liggen slapen de afgelopen jaren. Het inkoopbeleid komt van een bejaarde, blinde Albanees. De V&D-missie is er een van een treurniswekkende simpelheid: “V&D werkt momenteel hard om van elke dag een bijzondere dag te maken.” Voor wie? vraag ik mij af. En dat V&D is ‘uitgegroeid tot een begrip’… Ik zou er niet al te trots op zijn. Kindsoldaten en wraakporno zijn ook uitgegroeid tot een begrip.

Sluit in elk geval de vestigingen in Nijmegen en Zwolle. De gevels van deze V&D-vestigingen zijn een misdaad tegen de menselijkheid. Er zijn er vast meer. En er kunnen vast ook wel wat mensen weg op het hoofdkantoor. Ik zou zeggen de helft. Laat het Circus nou eindelijk maar eens beginnen.

Schrijver: Marcel Harmsen, 26 juni 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 154Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 juni 2015
Sorry, Marcel, maar in de V&D van Gouda is het best vertoeven en vind ik geregeld iets van mijn gading. Bovendien is het personeel er getraind in vriendelijk doen en dat werkt. Deze winkelketen heeft onlangs in zwaar weer gelegen, maar de werknemers doen hun uiterste best om het bedrijf gaande te houden en dat verdienen ze absoluut, ook al zijn ze hier en daar achttiende eeuws ingesteld, dat heeft ook wel weer zo zijn romantische charme. Doet me denken aan de slogan van Oldtimersdrop 'Ouderwets wordt nieuwerwets!'. Gun dit oude, vertrouwde bedrijf een ruimhartige herkansing!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)