Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zweefdate

Zonnig weer, dus op het terras bij het zweefvliegveld is het dan gezellig druk. Altijd wel wat bedrijvigheid te zien in de lucht en op het vliegveld zelf. Maar ook op het terras.
Want een jonge vrouw stapt wat gehaast uit haar glanzende Mini en beent richting restaurant. Ze ziet er opvallend uit: slank, vlot, sportief en modern gekleed en haar gezicht heeft een beetje een filmsterachtige look. Haar mobiele telefoon heeft ze paraat in de palm van haar hand.
Ze blijft bij een leeg tafeltje buiten staan, speurt het terras af, kijkt dan verder om zich heen, werpt vervolgens weer een blik op haar telefoon. Voor iedere observator is het duidelijk; deze mooie vrouw heeft een romantische date op het terras. Ze is wat aan de late kant, maar meneer heeft haar mooi laten staan.

Eén van de meisjes van het restaurant heeft de vrouw al opgemerkt en vraagt terwijl ze nog steeds staat, of ze iets wil drinken. De vrouw antwoordt met een tegenvraag en wil weten of het meisje misschien Maarten kent. Een wat vreemde vraag, blijkt ook uit een verbaasde trek op het gezicht van het meisje. Ze schudt haar hoofd.
De vrouw bestelt een koffie, kijkt nogmaals rond, schuift dan toch een stoel opzij en verdiept zich in haar telefoon. Nog voordat de koffie gebracht wordt, klinkt er heel even een swingend geluid op het terras. De vrouw heeft contact! “Ja?”, vraagt ze aan de beller, die zeer waarschijnlijk Maarten heet. “Okee prima, ik kom er meteen aan”.
Gelukkig, het komt toch nog goed met haar. Ze staat weer gehaast op, rent bijna naar het restaurant om de koffie te betalen die ze nog niet gekregen heeft. Met de telefoon nu in haar handtas haast ze zich naar haar Mini, stapt in en rijdt in een forse stijl weg.

Vanaf het terras is goed te zien hoe de Mini over het stoffige veld rijdt. Op weg naar een zweefvliegtuig met piloot Maarten er in. Wat er verder gebeurt blijft verborgen achter een heuvel en in een stipje dat even later in de lucht zweeft.

Schrijver: Rob Chevallier, 31 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: liefde

3.0 met 2 stemmen 138Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)