Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ivo Niehe en de NASA

Media berichtten dat de NASA, de Amerikaanse ruimteorganisatie, met belangwekkend nieuws naar buiten zou komen. Vaak komt zo’n bericht naar buiten als het Congres moet beslissen over geld voor de NASA. Of dat nu het geval is weet ik niet maar het belangwekkende nieuws was dat onze zon af en toe een wind laat en dat daardoor de atmosfeer op Mars zo ijl is.
Heeft u het belangwekkende nieuws al besproken met uw collega’s bij de koffieautomaat? Heeft u er ook zo onrustig van geslapen?

De manier van communiceren van de NASA, in samenwerking met de media, deed me direct denken aan een openhartig interview met Ivo Niehe. Die zei dat hij tijdens interviews met de bekenden der aarde er af en toe het volgende zinnetje tussendoor gooide: “En toen gebeurde er dit.”
“Vervolgens gebeurt er helemaal niks maar de kijker is wel weer even geboeid en nieuwsgierig naar wat er komen gaat”, aldus een opgewekte Niehe.

Het zijn mooie trucjes en ze mogen d’r van mij best zijn. Anders wordt het als politici dit soort trucjes gaan gebruiken. En dat doen ze, maar dan precies andersom: “De regering heeft belangwekkend nieuws: De banken schrijven niet mee aan wetten die belastingtechnisch gunstig zijn voor de banken.”

Ik noem het een NASA-Niehe-momentje.

Schrijver: Marcel Harmsen, 6 november 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 135Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)