Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Aanpakken

Kijk, nu ben ik het eens grondig eens met Diederik Samsom (en de snotneus van GroenLinks) en dan is de VVD weer ontevreden! Hij wil dat Nederland 2050 CO2 neutraal is. Helemaal mee eens. Als we het niet doen, moeten de dijken hoger en verdrinkt Bangla Desh. Het zal een harde toer zijn, maar het is het beste.

Zegt de VVD dat het niet gaat helpen. Als wij het doen, gaan de anderen het niet doen en dan worden wij armer en wordt het toch warmer. Nee, dan het intellect van de VVD – de daadkracht, de partij van aanpakken, de partij die problemen oplost: eerst wachten tot de anderen gaan bewegen.

Ik heb een dooddoener voor de VVD. Als niemand gaat lopen, blijft iedereen stil staan.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 26 november 2015


Geplaatst in de categorie: politiek

4.5 met 6 stemmen 2.458Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
NN
Datum:
26 november 2015
Naast de VVD zou de PvdA met zijn wiebelbeleid zeker ook in het beklaagdenbankje moeten zitten Jan.
En nu maar snel met dit nieuwe plan met 130 km per uur (PvdA en VVD) nog even langs de gloednieuwe kolencentrales op de Maasvlakte (PvdA, CDA en VVD) scheuren en dan op naar de VN-klimaattop in Frankrijk om te scoren. Dan spreekt Nederland weer een woordje mee. Goed gedaan Diederik! Straks elektriciteit afkomstig van de bruinkoolcentrales in Duitsland importeren? Oh nee we hebben de gascentrales nog. Of was er iets aan de hand met dat gas in Groningen.
Een onzalig opportunistisch plan om de CO2 uitstoot tot 2050 in wetgeving te willen vastleggen lijkt me. Temeer daar de effecten van aan de mens gerelateerde uitstoot van CO2 op het klimaat zeer omstreden zijn en de politiek doorgaans niet bij machte is om verder vooruit te kijken dan naar het aantal mogelijk te behalen zetels bij de volgende verkiezing.
Een “zure regen” daalt op ons neer.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 november 2015
Ik ben diep geschokt door de VVD, die de kolencentrales zonder pardon in stand willen houden, puur om economische motieven en geheel zonder inzicht in de klimaatverandering als gevolg van de wereldwijde, absurd groteske CO2-uitstoot. De egoïstische kortzichtigheid van de rijke VVD-snobs rijst de snelkookpan uit. De milieuvervuiling door mobiele voertuigen, die door fossiele brandstoffen worden aangedreven, vormt een levensgevaarlijke ontwikkeling, die NU een halt moet worden toegeroepen! Ik walg inmiddels van alle reclames voor auto's en autorijlessen! Inclusief de walging voor de VW-volksverlakkerij! En die misselijkmakende, irritant snelle, hoogst vervuilende scooters komen daar nog eens bij! Al die luiheid van de mensheid ruïneert de natuur tot in de wortels! IJsberen overlijden doordat de opwarming van de aarde hun leefgebied/ijsgebied volkomen wegvaagt. De industrialisatie heeft onze planeet al grotendeels verwoest, het keerpunt is op het nippertje en indien we daar niet aan meedoen, dan is de aarde ten dode opgeschreven. In een fractie van tijd, gezien de miljarden jaren van leven op aarde, verneuken we het leven op aarde door gemakzucht en egoïstische hang naar luxe. De voortschrijdende techniek laat de natuur gruwelijk in de steek. Olie, kerosine en benzine mogen wat mij betreft zo snel mogelijk uitsterven. Inclusief de hoogst vervuilende wapenindustrie! Romantische koetsen met paarden juich ik toe. Sledehonden en kamelen ook. Soms is een grote stap terug een grote stap in de vooruitgang! Dát punt hebben we nu zeker bereikt, ondanks de tegensputterende fabeltjes van de in welvaart hoogst verwende VVD-ers! Ook zij zullen hun dure BMW's moeten inruilen voor boerenkarren met Belgische trekpaarden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)