Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Aura

Ik wou het eens hebben over de aura. Maar hoe vertel je daarover zonder alle vooroordelen en kampen in een oogwenk te activeren en alle mentale deuren met de snelheid van het licht dicht te laten slaan?

Je moet met een verhaal beginnen, zegt mijn betere zelf; niet plompverloren (in de koude gracht gevallen) zeggen dat je het over de aura wilt hebben. Dat werkt niet. Degenen die er open voor zijn zullen het kritisch lezen en vergelijken met wat ze erover hebben gelezen. En degenen die er gesloten voor zijn slaan deze column over. Je moet, je dient met een omtrekkende beweging de argeloze lezer in te voeren in de subtiele werkelijkheid van het menselijk functioneren en de finesses van zijn/haar onderlinge interacties.

Nu zit ik bijvoorbeeld in de plaatselijke bibliotheek.
Ik ben een gevoelig mens. Sensitief. Net als iedereen in principe is.
Het is avond en de hele dag is hier gelezen, gedacht (hopelijk), geëmotioneerd (het turbulent werken van de emoties), gestrest, enzovoorts..

Ten gevolge van dit alles (en nog veel meer) is het hier heet. Er hangt hier een grote hittedeken. Mijn oren gloeien, mijn huid is rood en gezwollen, het bloed spoelt versneld door mijn vaten, mijn hart klopt heftig. Het is hier heet, verhit. De hitte van datgene wat mensen hier vandaag (en al zolang het hier niet grondig is schoongemaakt en verkoeld) hebben uitgewasemd hangt in de ruimte en beïnvloedt alles en iedereen die hier is.
De argeloze bezoeker wordt er onmiddellijk door ingepakt.
De collectieve 'uitwaseming' van de mensen die ergens zijn, leven, werken, vergaderen, denken, actief zijn, veroorzaakt een 'veld' met een trilling die zich verspreidt en versterkt. In een voetbalstadion 'heerst' een voetbaltrilling, waardoor mensen ooo en aaa roepen, of de scheids is een schurk, al naar gelang het peil stijgt of daalt. In de kerk heerst een andere trilling, die mensen devoot doet zijn. Op een crisisbijeenkomst heerst een trilling van bezorgdheid, urgentie en concentratie.
Die 'sfeer' wordt veroorzaakt door het gezamenlijk gegenereerde trillingsgetal van de biochemisch/fysieke machines die we de mens noemen.
Die invloedssfeer is meestal sterker dan de mentale kracht van het individu dat daaraan is blootgesteld.

En daarom is het ook dat in die sfeer vaak afspraken worden gemaakt en beloftes worden gedaan die daarna, in een andere context of ecologie, worden vergeten, ontweken, ontkend e.d.
Alleen de heel sterke geesten zijn in staat om hun door zelfstandig denken veroverde positie helder te houden en met laser-scherpe argumenten in het spervuur van oppositie overeind te houden.

Schrijver: Ton Hettema, 5 december 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 9 stemmen 168Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 december 2015
Beste mensen, door wat trubbels met mn internetverbinding ben ik wat vertraagd, maar niet minder verheugd met jullie reacties. Het idee van deze column is niet een technische verhandeling te geven over wat de aura is. Daar kun je Leadbeater en Besant op naslaan, bijvoorbeeld hun prachtige boek:'Victorian Occultism and the Art of Synesthesia'. Zoals Joanan al schreef, een eye=opener. Maar deze column is bedoeld voor het dagelijks leven, en als kennismaking met alleen al het IDEE van het belang van de kennis over de allesbeheersende invloed van deze 'fijnstoffelijke wereld', die overigens met wat oefening, met behoorlijk wat oefening, en de juiste begeleiding/instructie ook door 'gewone mensen' kan worden waargenomen. Dus dank voor jullie meedenken
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 december 2015
Je zegt dat je het over het aura wilt hebben, maar vervolgens heb je het over het trillingsgetal. Overigens heeft Leadbeater een fantastisch boek over de aura's van de mens geschreven, dat ik iedereen aanraadt. De kennis van de aura's komt uit India. Christus Jezus is destijds ook opgeleid door Indiase wijsgeren, die daarvan op de hoogte waren. De kundalini-ervaring, die ik één keer heftig heb meegemaakt, is alleen mogelijk als alle zeven chakra's zijn geopend. Vandaag de dag zijn bij veel mensen de hartchakra's dichtgegaan, wat apathie en depressie veroorzaakt. Er zijn mensen, die aura's kunnen openen. Je kunt ze ook zelf op magische wijze openen. Denk daarbij aan de astrale en etherische leefgebieden. Een kundalini-ervaring explodeert via de kruinchakra en daarom zie je Boeddha vaak met zo'n veelvormig bolletjeshoofd. Je wordt opeens en daarna vele wijsgerige rondingen gewaar. Je bent Godgelijk op goddelijk niveau geworden. Je kijkt dwars door alle illusies heen. Trillingsgetallen is iets compleet anders dan aurakennis, maar inderdaad een belangrijk gegeven om menselijke bewegingen te verklaren. Als je een ander mens niet echt begrijpt, dan zeg je 'Ik zit op een ander trillingsgetal!'. Dat verklaart ook de aantrekkingskracht voor bepaalde mensen en de afstotingskracht voor andere mensen. Overigens, de trillingsgetallen van mensen veranderen meerdere keren en zijn zo flexibel als maar kan. Een trillingsgetal is dus niet vaststaand, wat velen onterecht denken. Panta rhei, ook inzake de trillingsgetallen. En daar ligt weer de karmische erfenis aan ten grondslag, die op allerlei manieren probeert om het karma te verschonen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
5 december 2015
Ton, je hoeft er niet voor open te staan om dit te lezen, wel toevallig dat het 5 december is, wat zullen de kinderen het WARM hebben, graag gelezen.
Naam:
René Turk
Datum:
5 december 2015
Beste Ton,
Niet overgeslagen, zelfs twee keer gelezen.
Mooie invalshoek. Dankjewel voor het delen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)