Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vredesverklaring

Ondanks dat ze ernstig slachtoffer is van de aanslag op Zaventem is de Française Fanny Clain nog steeds overtuigd dat er veel goede mensen in de wereld zijn en ze heeft gelijk.

Er waren op het vliegveld Zaventem drie aanslagplegers. Zij moesten speciaal met hun bommen naar het vliegveld, wat betekende dat er in Brussel nog maar twee aanslagplegers over waren.

Daar staat tegenover dat Fanny Clain door een hele verzameling van ambulance-personeel, verpleegsters, trauma-artsen en brandwondenspecialisten is bijgestaan om haar te helpen. En dat niet voor één moment, maar nu al dagenlang. Straks zullen anderen haar weer bijstaan bij haar herstel.

Er is veel kapot gemaakt. Er zijn veel levens onnodig verloren. Maar de ziekenhuizen in België staan fier overeind. De rechtstaat is niet blijvend geschonden. De universiteiten en scholen zijn al weer open. De straten en pleinen van Brussel worden elke dag weer schoongemaakt door de reinigingsdienst en voor de meeste mensen gaat het leven weer gewoon door. Een minderheid houdt zich bezig met het zoeken naar de schuldigen – zowel aan de kant van IS als aan de kant van de overheid die het vliegveld beter had moeten beveiligen. Dat is ook belangrijk, maar de terroristen kunnen België niet kapot maken. Of Europa.

De enigen die dat kunnen zijn overheden die overspannen reageren. Bij die overheden werken heel veel aardige mensen. Laten we naar Fanny Clain luisteren, en naar de aardige mensen bij de overheden. Niet naar de politici die menen een oorlog te moeten verklaren.

Er zijn meer aardige mensen dan terroristen. Laat de vrede regeren.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 31 maart 2016


Geplaatst in de categorie: geweld

4.5 met 4 stemmen 110Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)