Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Exit Jo Cox

To be or not to be, that is the question. De campagne is een feest van leugens en er is één dode gevallen – een vrouw die tot haar laatste seconde een gehate politicus was, want alle politici worden gehaat, maar de seconde na haar dood bleek ze een heilige.

De mensen stonden één dag stil. Ze keken naar de foto’s van de jonge vrouw. Goedlachs, ieders ideale buurvrouw als je haar niet als vrouw zou willen. Maar het bericht was dat ze dood was. Vermoord vanwege haar standpunt tijdens het referendum.

De Engelsen stonden één dag stil.

Brachten bloemen.

En gingen toen weer verder met de campagne. Jo Cox was geschiedenis en de beschaafde Britten vergaten haar. Er zijn weer leugens. Er is weer haat. Er is weer het zaaien van angst in de hoop dat het tot een overwinning zal leiden. Het is dat het democratisch is, anders zou ik tegen referenda zijn.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 23 juni 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.8 met 6 stemmen 1.337Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
24 juni 2016
Afschuwelijk en ondanks dat ik haar niet expliciet als martelaar zie, is het een actie van wederom "iemand die ze niet op een rijtje had" maar zeg nou zelf: hoeveel mensen zijn er niet, die een kronkel hebben? Ondanks het onderwerp een goede column.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 juni 2016
Jo is inderdaad een martelares geworden en omwille van haar hoop ik dat de Engelsen met ons verenigd blijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)