Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Naïviteit

Wereldorde

De vijftiende 'verjaardag' van 9/11 nadert.
De dodelijke dinsdag in 2001, waarop een zevental gebouwen van het World Trade Center in New York werd opgeblazen, een vleugel van het Pentagon met grote precisie werd verwoest door een explosie, en een Boeing 757 (Vlucht 93) boven Shanksville in Pennsylvania werd neergeschoten door een F16 van het Amerikaanse leger, blijft een modelvoorbeeld van hoe het goedgelovige volk, dat voor zijn nieuwsvoorziening afhankelijk is van de officiële media, grenzeloos kan worden bedrogen, voorgelogen en om de tuin kan worden geleid door de samenzwerende overheidsinstanties, zoals de president, de regering, de (on)veiligheidsdiensten, het leger, en hun handlangers in de onderzoekscommissies, het juridische systeem en de spindokters die als 'experts' en 'voorlichters', zorgvuldig het verhaal, de legende, het epos, het evangelie, de fabel van de gebeurtenis ten behoeve van dit goedgelovige volk in elkaar flansen.

Heb ik u al verloren? Bent u al afgehaakt? Kunt u het niet volgen?

Dat kan alleen maar gebeurd zijn als u zelf een van die goedgelovigen bent. Iemand die een onredelijke hoeveelheid naïef vertrouwen heeft in de (dit vertrouwen elke keer systematisch ondermijnende) opportunisten die zichzelf naar de machtsposities in onze maatschappelijke mensenwereld hebben gemanoeuvreerd.
Opportunisten die geld weg sluizen en dat buiten bereik van controlerende instanties weten te houden (o.a. Panama papers); die bezittingen verzamelen als: land (grond), bedrijven, huizen en gebouwen (of hele steden); die machtsposities verwerven vanwege het vermogen de economische stabiliteit van een land in gevaar te brengen..

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 'wortel van alle kwaad' (zoals sommige stromingen beweren): de hele Financiële Wereld, de Mammon der Mammonen.

Dit alles gaat er door mijn gedachten als ik nadenk over wat het weledele heerschap -dat vorig weekend een hele avond zendtijd kreeg van de 'officiële media' om over zichzelf te vertellen- bedoelde toen hij zei 'nog zoveel fantastische plannen te hebben voor dit prachtige land'.

Is die man net zo naïef als iedereen in mijn omgeving?
Is die paljas even gevaarlijk (door gebrek aan denkvermogen, gebrek aan informatie, gebrek aan kritisch vermogen?) als alle andere pionnen op het schaakbord van de wereld, die niet weten dát ze door een machtiger hand worden verzet, én niet weten van wie die hand is?

Ik houd mijn hart vast voor de volgende 'ramp', en het volgende officiële verhaal dat ons allen moet bevestigen in het denkbeeld dat wij de goeien zijn en zij de slechten, en vraag me af hoeveel miljarden mensen er op aarde rondlopen die niet in de gaten hebben dat Donald en Hillary een rode en een blauwe pion zijn in hetzelfde grote schaakspel en dat Amerika en Rusland het spel van witte en zwarte schaakstukken uitstekend en consequent door blijven spelen tot .... we met een schok uit deze nachtmerrie ontwaken..

Moraal van dit verhaal?
Geloof niet. Ik kan dit niet nadrukkelijk genoeg zeggen: geloof niet!
Hoop niet. Verwacht niet. Neem niet aan.
Zorg dat je op de hoogte bent.
Vraag. Wees lastig.
Rust niet totdat je zeker weet.
Door het zelf uit te zoeken.

Als je het tenminste echt wilt weten, en niet tweedehands of vaag.

Wees niet naïef!

Schrijver: Ton Hettema, 10 september 2016


Geplaatst in de categorie: wereld

3.5 met 8 stemmen 157Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
11 september 2016
Beste Joanan, Jetteke, Bet Weter, An en Karel.
Dank voor jullie openhartige, eerlijke en leerzame commentaren. Zeer gewaardeerd.
Naam:
Karel Jong
Datum:
10 september 2016
Hettema is op deze site vaak een bewogen schrijver. In zijn ijver om daar lucht aan te geven, is hij woordrijk en schuwt hij de voorbeelden niet. Deze column is ook na herhaald lezen voor mij gewoon alledaags cynisme. De voorbeelden van onvermogen liggen door mediatechnieken zo ruim voor de hand, dat het niet meer origineel is. Ik voel ook wel mee met Bet Weter. Het lijkt er inderdaad een beetje op, dat Ton het allemaal doorheeft. En ons allemaal nog eenmaal waarschuwt. Maar oprecht is Ton zeker.
Naam:
An Terlouw
Datum:
10 september 2016
Ton, ik heb niet naar dat programma gekeken, is VEEL beter voor mijngemoedsrust. Ik geloof stellig dat ie elke week nog op de aanbieding van de pampers afgaat. Het idee dat ie nog langer op die plek blijft zitten roept huiver op en een ander gevoel. Het gevoel van ehhhh, misselijkmakend, zoals bij wel meer van die pluche- zitters. En 15 jaar geleden, opnieuw huiver. Verschrikkelijk en 1 ding is zeker, we zijn er niet vanaf. Echt niet. Dodelijke wapens, idiote mannen aangesloten bij een club randdebielen. Het is afschuwelijk..het blijft afschuwelijk.
Naam:
Bet Weter
Datum:
10 september 2016
Nou Ton…blij dat jij niet net zo naïef bent als een ieder in jouw omgeving. Tenminste nog iemand die het allemaal doorheeft en met een helikopterblik de rode draad der geschiedenis vast in zijn handen heeft. Maar kijk uit, voor dat je het weet gaan ze je beschuldigen van hoogmoedswaanzin of complotdenken.
Naam:
Jetteke
Datum:
10 september 2016
Als je niet wilt aannemen wat je voorgeschoteld krijgt en filosofisch sceptisch bent, dan word je echt wel eens niet goed van al die nieuwsgeving.
En al helemaal niet als er weer verkiezingspropaganda gaande is, zoals nu ivm de komende verkiezingen maart 2017.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 september 2016
Je analyse klinkt schrikbarend en troosteloos als het om de zogenaamde leiders van onze aardbol gaat. Achter de gewelddadige façades, die door stupide machtswellustelingen gecreëerd worden, schuilen zich ware leiders op een veel hoger geestelijk niveau, o.a. inzake mystiek, filosofie en paranormaliteit, die de ware stuwgang van de collectieve mensheid bepalen, alleen verschijnen die nooit op de televisie.
'You have only one vision, television!', zei Bono Vox ooit terecht.
Een oud vrouwtje, dat lang geleden dagelijks de duiven op het Binnenhof voerde, zei eens: 'De mensen hebben tegenwoordig enkel een televisieverstand!'.
Alle destructieve oorlogshandelingen vallen daarbij in het niet en zijn zelfs zwaar inferieur, omdat het doden van andere levensvormen altijd rudimentair primitief is, wat voor zot, quasi-acceptabel label je er ook aan hangt.
Mark Rutte is een totaal onbelangrijk figuur in de waarlijk geestelijke opgang van de mensheid, omdat hij liegt, wat de meeste machthebbers doen, wat voortkomt uit hun beperkte, geestelijke vermogens, die gebaseerd zijn op louter verstandelijk academisch leervermogen. Maak je niet druk om de zeer doorzichtige poppenkastspelerij van de politieke strebers, want die kijken niet langer dan hun aardse neus lang is!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)