Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Framing

In de politiek is framing het belangrijkste middel om ervoor te zorgen dat mensen denken dat jij wilt wat mensen denken.

Neem Trump. Hij doet een stomme maatregel: moslims uit een lijst van landen waar hij geen persoonlijke belangen heeft en waar geen terroristen vandaan komen, mogen de Verenigde Staten niet meer in. Een paar honderd mensen zijn gedupeerd. Terrorisme wordt niet bestreden. Een aantal landen is boos. Duizenden, tienduizenden gaan de straat op, bijgestaan door Jesse Klaver en Lodewijk Asscher.

De aanhangers van Trump zien in één oogopslag dat de maatregel effect heeft. Trump wordt in hun ogen een nog grotere held. Hij staat in zijn eentje en tienduizenden mensen staan in hun hemd, want zij kunnen helemaal niets. De maatregel werkt. Hij houdt geen enkele terrorist tegen en is slecht voor de Amerikaanse handel, hij kost misschien zelfs banen, maar hij vergroot het aanzien van Trump.

Dat is, vrees ik, zijn belangrijkste beleidsdoelstelling.

Dan maar niet protesteren? Ik weet het ook niet. Ik weet het werkelijk ook niet.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 2 februari 2017


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.3 met 3 stemmen 1.670Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 februari 2017
Mijn idool Gabriëla heeft wederom groot gelijk en we moeten Trumps's geouwehoer nooit meer serieus nemen. Geld maakt nooit een wijs man. Macht kopen kan, maar als je daarna pure domheid predikt, ben je exact een grote loser. Trump is niets anders dan de grootst mogelijke fake en dat weet hij maar al te goed, hoezeer hij daar ook tegen strijdt door anderen van fake te betichten. Het Amerikaanse volk is erin getrapt. Ze hebben een oppervlakkige praatjesmaker tot koning verheven, een dualistische charlatan, die met brave illusies jongleert. Het stupide volk heeft de stupiditeit aan de macht geholpen.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
2 februari 2017
"Al wat er nodig is voor de triomf van het kwaad, is dat de goede mensen niets doen."
~ Edmund Burke, Iers filosoof/politicus (1729-1797)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)