Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Barbecue

Bij het open raam lees ik de krant: Boer dood door beet varken.
Merkwaardige dood.Sneu ook. Je kunt op alle mogelijke manieren dood gaan, door een explosie in een bomvolle kerk bijvoorbeeld. Of door het struikelen van de onderste tree van de trap. Ook sneu hoor, maar een beet van een varken...
Ik bedoel, als je een jaar of vijftien bent en je denkt na over je dood, is een beet van een varken niet het eerste dat bij je opkomt.

Daar denk ik over na terwijl onder mij een kabaal losbarst. Uit het raam hangend zie ik dat het jaarlijkse buurtbarbeque weer is losgebarsten.Het is dan ook al vijftien graden. Tijd dus! Over sneu gesproken.
Ik zie een lange tafel met een kleed erop dat ooit wit is geweest.
Het vlees is zo te zien niet aan te slepen.
Nu woon ik toevallig sinds kort in een buurt die, door gericht fokken, vergeven is van de pseudo yuppen. Van die namaak mensen die succesvolle zakenlui acteren.
Zo loopt er ook een directrice van een verfketen rond. Een dochter van oud geld.
Ze loopt onder mijn raam tegen een donker uitziende man met een haakneus op.
'Goh,' zegt ze arrogant. 'Heb ik u niet eens doende gezien op de markt? Stond u niet in een soort van fallafelkraam? Kom help me eens.'

Haakneus kijkt beteuterd. Logisch want toevallig weet ik dat hij hier net een week woont en het jongste lid van de raad van bestuur van een grote bank is.
Dan wordt je niet graag beschuldigd van een connectie met midden-oosten elementen.
Persoonlijk ben ik niet gek op barbecues met van die doorgetatoeëerde bierbuiken rond de tafel en Hazes krijsend uit 26 boxen maar barbecues met yuppen zijn nog erger.
Dat ze dan net doen of ze ook gewone mensen zijn en dat ze dan met een bebloede halve varkenspoot in hun blote handen staan om die vervolgens met hun tanden aan gort te scheuren.Net als heuse Neanderthalers. Dat vinden die yuppen te gek.
En dat allemaal onder het genot van een Port céleste, zus en een excellent Franse wijn, zo.

Ik vind het helemaal niks. Daarom laat ik mijn hond, Oom Tekkel, maar eens uit.
Los deze keer.
Dat vindt hij te gek als hij bloed ruikt.

Schrijver: van Gellekom, 6 februari 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.1 met 8 stemmen 2.217Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 februari 2017
Het gevaar is groot dat die beschonken yuppies jouw felle tekkeltje voor een bloeddorstig varkentje aanzien en dat ze hem ook op de barbeque gooien! Had hem nou aangelijnd gehouden!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)