Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Insync: Mijn kracht komt van binnenuit..

Hebben alleen vrouwen soms last van hun stoelgang? Als ik die grappenmakers van Activia, die yoghurt van Danone, moet geloven wel. Als ik mijn eigen stoelgang van de laatste dagen analyseer, niet!
Het loopt me de laatste dagen bepaald niet dun de broek uit dus wat doe je dan?

TV kijken! Dé remedie tegen een trage stoelgang. Ik heb daarom zelfs naar een onverkorte aflevering van Holland gots talent gekeken waar het complete Holland gots talent laxeerteam inclusief Chantal Janzen, Angela Groothuizen, Gordon en die Amerikaan, hoe heet hij ook alweer, Dan Karate, die na 20 jaar werken in Nederland nog geen woord Nederlands kan spreken, met hun programma een poging doet heel Nederland, qua darmlozingen, in de analen van Guinness book of records te hijsen.
En over Dan Karate gesproken; doe eerst eens een inburgeringscursus voordat je je mening loslaat op mensen uit een land wiens taal je niet eens spreekt.

Dan zie ik ineens een reclameboodschap voorbijkomen over Activia. Een soort yoghurt waarvan je genadeloos gaat schijten. Volgens die reclame in ieder geval, want er schijnt een bacterie in te zijn gepropt die dat veroorzaakt; de Bifidus actiregularis om precies te zijn.
Het merkwaardige is dat in het reclamefilmpje uitsluitend vrouwen voorkomen.
En al die vrouwen, zonder uitzondering met opgeblazen buiken en benauwde gezichten, nemen slechts één hapje Activia en hup, ze stralen alsof ze net zijn voorzien van een volledig geautomatiseerd en zelfregulerend darmstelsel.

Maar wat de doorslag geeft is het zeer motiverende slagzinnetjes op de website van Activia: “Als ik insinq ben, haal ik het beste uit mijzelf. Mijn kracht komt van binnenuit!”
Om die reden dus heb ik Activia aangeschaft. Zes kratten meteen maar. De inhoud van één krat heb ik reeds naar binnen gewerkt. Dat was twee dagen geleden. En inderdaad, voor deze ene keer heeft de reclameboodschap niet overdreven: de kracht komt inderdaad van binnenuit en spuit genadeloos als een dolle de plee in.

Insync! God mag weten wat het betekent, maar mij hoor je behalve alle andere geluiden, niet klagen. Ik ben het kwijt en daar gaat het om.
Uniek voor deze tijd!

Schrijver: van Gellekom, 15 mei 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.1 met 7 stemmen 145Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 mei 2017
Op dezelfde wijze slik ik al wekenlang dagelijks 2 tot 3 flesjes Yakult en verwacht ik ook energieke wonderen. Ik kan je verzekeren dat het allemaal nep is en dat al dat geschijt tot meer en meer trage somberheid leidt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)