Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De Beste President Ooit?

Donald Trump! Zo eentje hebben we nog nooit gehad! Zo controversieel maken ze ze niet meer tegenwoordig! Wat een fantastische man! En zijn vrouw dan, Melania, de zwarte roos! Wat een zeldzame schoonheid! Ze spreekt meer talen dan de meesten van ons! Vooral Sloveens, wat voor vele westerse mensen een onoverkomelijk niveau van tongacrobatiek vereist.

Maar laat ik niet afdwalen! Laat ik de verleiding van uw brein om er vrijelijk op los te associeren, zoals deze dominante machinerie dat gewend is in uw tijd met u te doen, niet zelf uitlokken.
We hadden het namelijk over de Heer Tromp, o nee, Trump. Donald. Net als die andere Donald die (zonder dat iemand daar ook maar iets over te zeggen had, in het diepste geheim) op een goeie dag (voor hem, niet voor ons) de baas bleek te zijn (of te spelen) over Europa. Geef eerlijk toe, wist u dat? Dat Donald Tusk, niet de kleffe heer Jonker Onfris de eigenlijke baas is van onze lang achterhaalde associatie met buurlanden?

Ik wed dat de meeste mensen die in dit gedrocht van een conglomeraat wonen en gebukt gaan onder haar volstrekt ridicule regeltjes en grootheidswaanzinnige supranationale pretenties van veiligheid, nog niet geboren waren toen dit verdrag werd gesloten. En dus nooit hebben gekozen voor de dictatuur van de geldinstituten die in feite de dienst uitmaken in het Pleasantville van Europa.

Dus deze beide Donalden ontmoeten elkaar vandaag in Brussel! Weer even een uitroepteken! Hoe kun je een column schrijven over deze gigant, deze Pa Pinkelman van de 21-ste eeuw, zonder superlatieven en exclamaties?!

De Heer Trump, wiens naam we kunnen vertalen of duiden als Troef, dus een kaart die, of argument dat, alle andere overstijgt of overstemt, zoals ook een Trump-et dat kan doen in een orkest, is een schelm van de eerste orde, een maverick die zich door niets laat intomen! Zelfs niet door de Paus van Rome!, met wie hij gisteren een staargevecht leverde dat hij glansrijk won! Het werd maar liefst 10-1 in zijn voordeel. En dat ene puntje kwam omdat hij zich even verslikte en moest hoesten. Daarna aten ze samen met hun vrouwen (behalve Franciscus dan) een heerlijke pizza Diavolo-Picante uit de kartonnen doos. Gewoon uit het vuistje. De Paus staat zich graag voor op zijn eenvoud, een kwaliteit die Donald vreemd is en volstrekt onnodig vindt.

De ontmoeting met de Poolse heer Tusk, oftewel Slagtand, (dus ook geen lieverdje) zag ik net op een filmpje. Het was meteen duidelijk wie hier de baas was, gezien de kruiperige, gluiperige, aanleunende lichaamstaal van de in zijn geboorteland uitgekotste Pool.

Terwijl Trump in Europa de belangrijke en prestigieuze taken verricht in verband met de te verwachten leegloop van de Europese Unie en de uitholling van de stuurloze NAVO, is in Berlijn de vorige oranje president van de VS, Barry Osama, sorry, Obama, te gast bij de Engel des Doods Merkel om de linkse dromers (want hier komt het in feite op neer) op te stoken tegen mijn held: juist DT! Onder het mom van een speech over democratie, waarschuwt hij Duitsland voor de duivelse invloed van zijn opvolger. Merkel zit intussen als een zombie voor zich uit te kijken, zich blijkbaar afvragend waar het charisma van deze leeggelopen lappenpop is gebleven.

Trump's triomftocht door de wereld duurt nog een paar dagen, waarin hij teveel doet om op te noemen! Wat een man! Wat een energie! En hij is al zeventig plus, want van 1946. Hij wordt op 14 Juni 71! Een Tweeling! Vandaar natuurlijk zijn vermogen om twee verschillende gezichten te laten zien en twee tegengestelde meningen met elkaar te kunnen verzoenen!! Ja dat verdient wel twee obelisken!!

Mijn adoratie voor deze geweldige reus uit de hedendaagse geschiedenis is bij nader inzien misschien te herleiden naar de indruk die mijn eigen vader op mij heeft gemaakt toen hij mij met strenge discipline en bepaald niet zachtzinnig heeft voorbereid op het veroveren van een prominente plaats in de machtsstructuur van de wereld.
Alleen bij mij is dat tot zijn grote spijt niet helemaal goed gegaan!

Ik volg de spannende gebeurtenis van deze triomftocht door het Midden Oosten en Europa als afleveringen van 'Designated Survivor', want ik raak er steeds meer van overtuigd dat we getuige zijn van een gebeurtenis die van doorslaggevende betekenis zal zijn voor het welzijn en de bloei van het hele mensenras in de komende eeuw.
Dat ik dit mag meemaken! Groots!

Ik ben toch zó benieuwd naar welk concert ze zullen gaan, of liever wat het Scala-orkest dat wordt overgevlogen uit Milaan voor hen zal spelen in Taormina op Sicilië!
Wat me wel opvalt bij dit alles is hoe vaak en veel er wordt gegeten! Alsof dat zo'n beetje het belangrijkste is dat belangrijke mensen samen doen!

Maar het meest kijk ik toch uit naar het verschijnen van de dagboekaantekeningen die Donald Trump, míjn DT, belooft uit te geven!

Schrijver: Ton Hettema, 27 mei 2017


Geplaatst in de categorie: politiek

1.2 met 6 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
A. Steios
Datum:
28 mei 2017
Leuke parodistische woorden over Trump.
Wat een geslaagde ironie!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 mei 2017
Één van de meest humoristische momenten was het moment, dat de Donald President Dusko Markovic van Montenegro opzij duwde en hij één van zijn arrogantste bekken trok.
Man, wat een rare, stokoude haan, die zijn lelijke struisvogelkop diep in het zand steekt als het om de klimaatproblematiek/milieuvervuiling gaat.
Vandaag gaat hij gelukkig weer naar zijn eigen speelgoedlandje, waar terecht woedende Amerikanen hem flink aan de schandpaal zullen nagelen. Hopelijk uit zijn ambt gooien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)