Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

En Boeddha heeft het nakijken..

Om mijzelf een beetje uit de depressieve naweeën van voortdurende berichten over terroristische aanslagen omhoog te trekken heb ik een nieuwe formule gevonden. Zelf ben ik een groot voorstander van positief denken, maar wat ik nu heb ontdekt, tart elke beschrijving.
Ik zweer het. Het gaat hier om een nieuwe formule van positiviteit en echte ouderwetse vergevingsgezindheid.
En dat allemaal in de persoon van Nathan Rutjes….

Nathan Rutjes??? Jazeker, Nathan Rutjes. Onbekend? Zoek hem op op google en onderga zijn verwarmende, genezende uitstraling. Hij is profvoetballer bij Roda JC en als je hem kent, vraag je je af wat hij in dat ongekend egoïstische wereldje te zoeken heeft.
Oké, je moet even door zijn uiterlijk heen kijken want zijn kapsel lijkt te zijn ontsproten uit het brein van een rechtstreeks uit een blindeninstituut ontsnapte psychedelische schapenscheerder maar als je daar eenmaal doorheen gekeken hebt, resteert louter spirituele Goddelijkheid.

Nathan is de vleesgeworden ideale schoonzoon. Ik zou zelfs zover willen gaan om hem hoger in te schatten dan de gemiddelde mens. Je zou, zonder in lachen uit te barsten, kunnen stellen: Nathan is half man/half Jezus...

Nathan zegt louter lieve dingetjes. Nooit heeft iemand hem op een negatief woord kunnen betrappen. Moeiteloos neemt hij de rol over van zijn voorganger Frans Bauer. Ook al zo’n ideale schoonzoon maar die liet zich laatst in de openbaarheid het woord verdikkie ontvallen dus die is zijn aura van heiligheid verloren. Bovendien zwemt Frans dagelijks baantjes in containers vol Chinees eten en ik weet niet of je dat nog positief kunt noemen.

Maar wat zegt Nathan dan zoal? Nou, behalve het in stand houden van zijn kapsel reciteert Nathan voortdurend mantra’s voor de camera: Moeiteloos rollen zinnen uit zijn mond als:
- Super bedankt!;
- Super gaaf!!;
- dit is toch super schitterend??;
- Ohh, wat een super prachtige shirtjes hebben wij weer aan;
- terroristen zijn ook mensen..

Prachtig! En niemand die beter zijn haar onafhankelijk van het hoofd kan bewegen dan Nathan.
Laatst had een medespeler van Nathan een collega met een elleboog bewerkt. Een heel normaal geaccepteerd verschijnsel in de voetbalwereld. De collega liep een gebroken neus en een zware hersenschudding op. Nathan’s reactie: ‘Ach, hij deed het niet expres. Het was gewoon super toevallig dat die elleboog zo neerkwam. En weet je, die neus was toch al krom dus die kunnen ze nu meteen super rechtzetten. Super toch??’ (??)
Hier zie je weer die positiviteit van Nathan. Iedere imbeciel kon zien dat er gericht op de neus werd ingehakt maar Nathan ziet er nog iets positiefs in. Geweldig!

Daarom heb ik alle uitspraken van Nathan Rutjes op een dvd gezet. Ik heb hiervoor zes dvd’s gebruikt en nog heb ik al zijn positieve uitspraken niet.
En nu kijken mevrouw Van Gellekom en ik elke avond naar Nathan. Voor ons geen Luke Ikink’s , Humberto Tan’s en Wilfried Geeneens met hun ziekelijke viral-fetishen meer. Hoe superlief die ook zijn.
Toen wij na negeneneenhalf uur kijken alle dvd’s gezien hadden, zei mevrouw Van Gellekom; kom, zullen we het gewoon nog een keer bekijken?

Super!

Eén ding weet ik wel zeker: na Nathan Rutjes heeft Boeddha het nakijken…..

Schrijver: van Gellekom, 5 juni 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 1.814Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juni 2017
Blij toe, beste Van Gellekom, heb ik het toch juist beschouwd, wat me deugd doet, zeer fideel van jou om het eens te zijn met mijn critische beoordeling, waardoor je natuurlijk in mijn hoogachting stijgt. Top, man, als satire dan, weet je wel?!...
Naam:
van Gellekom
Datum:
6 juni 2017
Inderdaad, Joanan, dit is als satire bedoeld. Op mijn klungelige wijze. Ben het eens met je analyse.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 juni 2017
Dit valt vast onder de categorie 'satire'. Heb hem op aanraden van jou gegoocheld en ben noppes onder de indruk van die permanente pretletter, die door het Mark-Rutte-virus is aangestoken. Hij doet me ook denken aan die positivo Emile Ratelband. Hij heeft een bloedmooie, Afghaanse vrouw en een zoontje met hetzelfde kapsel, genaamd Lavezzi, naar een voetballer vernoemd. Voetballers zijn vaak oppervlakkige types, zo ook jouw opgefokte, hypervrolijke Nathan met zijn afstotelijke achterbuurtkapsel. Hij kan aan de dope zitten, met name cocaïne geeft dit soort overdreven positiviteitsreacties, al kan is het effect van cannabis ook een optie. Hij had zo tweede op de politieke partij 'Jezus leeft' van Florens van der Spek kunnen zijn, want die Florens lacht ook continu maar door. Nathan (bijbelse naam) blijkt inderdaad een christen te zijn, maar dan in de oppervlakkige categorie van 'irritante fake-christenen'. Verder ontdekte ik nog dat zijn vader systematisch is mishandeld door Edwin Rutjes, alias Ome Willem. Die zogenaamde mantra's zijn zinloze, korte uitlatingen van een manische stumperd. En nee, moorddadige terroristen zijn géén mensen, maar satanische onmensen met hoogst verderfelijke denkbeelden! En nee, jouw idool met teveel testosteron en serotenine heeft Boeddha absoluut niet overstegen, sterker nog, hij moet nog helemaal onderaan beginnen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)