Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De mobieltjesgeneratie

Voor mij is dit een dagelijks terugkerende irritatie. Die rond de dertigers. Voorzien van pruillipje en teksten als "zeg maar", "een soort van", en "ik besef me". Mijn buurman Wiebe heeft het dan over de Niks generatie, maar dat terzijde.

Deze mobieltjesgeneratie, die met hun hoofd in een bij de bevalling bijgeleverd mobieltje wordt geboren is ook de generatie die een kreet als "OEPS" slaakt als er iemand van zijn barkruk valt met een beroerte of zo iets frivools. Onder leden van de mobieltjesgeneratie, vaak zelfbenoemde academici, heerst een voorkeur in het vrijwillig wonen in een volkswijk, want 'be the change you want to see'.
Verder natuurlijk ook de jonge, talentvolle en (en onuitstaanbare) grafisch ontwerpers, die hun inspiratie halen uit... één keer raden, ja hoor, inderdaad: Scandinavië.

Je gelooft het niet, maar laatst hoorde ik zo'n stuk vleesgeworden mobiel van rond de dertig uitweiden over zijn huis in een volkse buurt. Hij zei: 'Natuurlijk was het spannend om naar een wat Volkse wijk te verhuizen, amice (???) Ik vroeg mij af; ga ik hier wel aansluiting vinden met de buurt?
Om wat sneller aansluiting te vinden zette ik een Scandinavisch bankje voor mijn deur. Als conversation starter, dacht ik: dit is een signaal aan de beurt. Een soort van, zeg maar, ook met een academisch lid van de mobieltjesgeneratie kun je best een praatje maken. Ik denk dat ik daarmee de totale social dynamic op zijn kop heb gezet.
Zo heb ik bijvoorbeeld met een overbuurman, zeg maar, een soort van volkse man, die voor zijn deur een sigaretje stond te roken, fascinerende conversaties gevoerd over de tabaksindustrie. En nu is hij gestopt...denk ik. Ik heb hem al een soort van tijdje niet meer gezien, zeg maar..'

Beneden mij woont ook een dergelijk stuk mobiel afval. Een general manager bij een gigantische multinational die voorziet in macrobiotische goederen, maar er zelf niet voor terugdeinst om tijdens barbecues, met zijn blote handen, met zijn tanden, stukken vlees van het bot van een halve koe af te rukken. Ik bedoel maar.

Maar je moet ermee leven. Wat moet je anders...

Schrijver: van Gellekom, 10 juli 2017


Geplaatst in de categorie: humor

3.2 met 6 stemmen 161Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Mien
Datum:
11 september 2017
Laat je niet kisten Kees. Never nooit niet. Ook niet in een mobieltje. Leuke foto by the way. De bezitter van oor en mobieltje, waarachtig een echte lellebel, vermoed ik zo. ;)
Naam:
van Gellekom
Datum:
12 juli 2017
Joanan: Het is allemaal enigszins gechargeerd, ik geef het toe. Mijn irritatie overigens niet.
Naam:
Karel Jong
Datum:
11 juli 2017
Mogelijk maakt Van Gellekom zichzelf een en ander wijs. Babyboomers deden geen wederopbouw, wel hun verwekkers. Veel zestig- en zeventig plussers hebben slechts van alles geprofiteerd en dreven gillend van de lach en love mee op de golven van oprukkende welvaart en stijgende huizenwaarde.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 juli 2017
Je excuus is net zo vaag als je beschuldiging jegens de huidige generatie. De industrialisatie was en is een nepvooruitgang. De communicatie-electronika incluis.
Naam:
van Gellekom
Datum:
10 juli 2017
Mijn generatie had het te druk met wederopbouwen en dergelijke bijkomstigheden
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juli 2017
Het zal wel, maar jouw generatie heeft die ondingen gemaakt, dus irriteer je maar het meeste aan jezelf.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)