Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Xi Jinping en de pingping

De 64-jarigeChinese president Xi Jinping manifesteerde zich onlangs als dé aanvoerder van het volksbevrijdingsleger, het grootste leger ter wereld. Dat ging gepaard met een parade van manschappen en militaire wapens en voertuigen.
Zo'n arsenaalshow dient om te pochen en af te schrikken. Bijna iedere wereldmacht doet het. De één wat uitbundiger dan de ander. Dat heeft ook met de volksaard te maken. En de positie op de wereldse strategiekaart. Tegenwoordig blaft het asbakkenraskeffertje Kim Jong-un het hardst, omdat hij nauwelijks met andere landen bevriend is. Economisch gezien nog wat met China en Rusland, die immers met bepaalde, tirannieke trekken van het Noord-Koreaanse land te vergelijken zijn. Soort vindt soort en wie met pek omgaat...
Xi Jinping is getrouwd met de politica/volkszangeres Peng Liyuan en hun dochter is Xi Mingze. Xi Jinping zag zichzelf genoodzaakt om zijn spierballen te laten zien, zo van, met mij valt niet te sollen. Hij zei, dat hij nooit aan agressie en expansiedrift zou gaan doen, maar dat is een regelrechte leugen, die door weinigen als leugen is herkend, omdat Chinezen van nature een nederige uitstraling hebben, maar ze kunnen zomaar als gifslangen toeschieten, als een grizzlybeer uithalen. En dan zijn ze snel en ongrijpbaar met hun Kung Fu en andere krijgskunsten.

Vroeger sprak men van het rode gevaar en het gele gevaar, oftewel Rusland en China. Voor veel Europeanen zijn Chinezen vaak ondoorgrondelijk en niet te peilen, wat hen extra onbetrouwbaar maakt. We weten vaak niet wat er in hen omgaat. Inmiddels weten we dat door de literatuur en de films veel meer en blijken ze net zo als ons in elkaar te steken, alleen zit het bij hen wat dieper opgeslagen. Door het Chinees eten is het ijs ook aanzienlijk gebroken. China is een massa-economie, die op grote schaal denkt en produceert. Donald Trump steekt zijn jaloezie aangaande de Chinese marketingstrategie niet onder stoelen of banken. China doet het beter dan Amerika en het is maar de vraag of Trump dat met zijn terugkeer naar steenkolen recht kan zetten. China en Amerika zijn megagrote vervuilers van de aarde en daar komt vooralsnog weinig verandering in, ondanks de mooie initiatieven van windmolens, zonne-energie en electrische voertuigen. Het kapitalisme drijft deze landen naar de afgrond en ze sleuren de rest van de wereld met zich mee. Hun motieven zijn geldwinst en lekker lui leven in grote weelde. Xi Jinping en Donald Trump zijn beiden ordinaire geldwolven, die alsmaar meer geld willen, ten koste van het voortbestaan van de aarde.

Die Xi Jinping bazelt loze beloften om het volk in bedwang te houden en om zijn geldgraaierige systemen gaande te houden. Denk alleen nog maar eens aan Tibet en hoe de Chinezen dat land buit hebben gemaakt en van de ziel beroofd. De Tibetaanse mensen waren/zijn hoogstspiritueel en dat hebben de oppervlakkige, materialistische Chinezen allemaal kapot gemaakt en verboden. Met geweld en moordpartijen. De eerbiedwaardige Dalai Lama hebben ze verdreven tot op de dag van vandaag. Tibet kreeg er eenheidsworsten en identieke aanpassingsbevelen voor terug. Hoog in de Himalaya ligt een stuk land, wat de Chinezen ook nog willen hebben, maar wat door India verdedigd wordt. Hoezo geen agressieve expansiedrift? Verder bakkeleien de Chinezen in de Zuid-Chinese Zee over enkele eilandjes en hebben ze mot met Japan over andere eilanden. Voorts vindt Peking dat Taiwan bij China hoort, wat ook de nodige conflicten geeft. Rupsjenooitgenoeg China blaast wel heel hoog van de hautaine, ivoren toren. De wereld wordt geregeerd door dat vervloekte geld en als we niet oppassen, dan gaat de wereld ook nog ten gronde door dat vervloekte geld. Want het voeren van bloedige oorlogen is ten diepste om de economische en afgunstige motieven van egoïstische, kleingeestig gefrustreerde, harteloze idioten met grootheidswaanzin.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: geld

4.0 met 1 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)