Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De dag is begonnen

Gedroomd dat de kerncentrale in Borssele ontplofte! Heftig! Maar het liep gedeeltelijk goed af. Er werden nu wel eindelijk bijzondere mensen geboren in Zeeland.
Afijn, de koffie loopt. Sportiever zal het vandaag niet worden want ik moet gewoon werken. Over werken gesproken, sinds kort heb ik Netflix. Zal van korte duur zijn want het uitzoeken van een film daar, duurt ongeveer even lang als de film zelf. Daar heb ik gewoon geen geduld voor.

Mevrouw Van Gellekom is intussen bezig met de voorbereidingen van het diner vanavond. Dat wil zeggen; ze bestudeert gebiologeerd de verpakking van een pak Boerencake.
Als ik de keuken inloop zucht ze diep: luister Van Gellekom, het diner is vandaag zonder vlees, noten, E-nummers en gluten. Kortom; wij eten alleen de verpakking.’
Mevrouw Van Gellekom kan heel geestig uit de hoek komen. Ik vraag mij af waarom de inhoud van die kant-en-klare maaltijden niet verandert en nog steeds vol zit met die troep als iedereen er toch maar tegen is,’ zegt ze hoofdschuddend.

Daar denk ik over na en zeg: ’Tja, maar daar staat tegenover dat elektrisch licht ook niet voortkwam uit het voortdurend verbeteren van kaarsen. Toch?
Haar reactie bestaat uit het naar mijn hoofd smijten van het pak boerencake.

Ik zet de tv aan. Zonder geluid uiteraard. RTLZ, met zo’n lopend balkje met tekst onder in beeld. Dan ben je dus net wakker en lees je dit: ‘Burgemeester Nuth knutselt brisantgranaat voor gemeentelijke vuurwerkshow op 31 december 2017 in elkaar. Burgemeester: ’We gaan straks zóveel harder knallen dan die lui in Termunterzijl.’

Daarna een bericht over Sylvana Simons. Er wordt nog steeds op haar gescholden omdat ze zwarte Piet en andere tradities van ons wil afpakken. Bizar. Zullen we vanaf nu racisten gewoon racisten noemen en niet meer ‘vertolkers van de gevoelens van ‘het volk!'
En nu we de zaken toch drastisch gaan aanpakken. Zullen we vanaf nu dan ook meteen maar eens de zaken op echte feiten baseren en niet volgens de bizarre en irreële wetten van social media!

Mevrouw Van Gellekom pakt een paar oude sportschoenen uit de kast. Ze blaast het stof eraf.
‘Wat ga je doen, die schoenen weggooien?‘
‘Nee, Van Gellekom, ik ga sporten. Zou jij ook eens moeten doen.’
‘Hm, zeg ik. ‘Ik ga eigenlijk alleen naar een sportschool om uit te zoeken welke tatoeages ik allemaal niet wil.’
Ze gooit de schoen naar mijn hoofd.
De dag is begonnen..

Schrijver: van Gellekom, 16 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: humor

3.8 met 8 stemmen 292Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)