Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Olympisch gedoe..

Zo, de Olympische Spelen weer achter de rug. Erg leuk allemaal voor wie er gek op is.
Toch vraag ik mij waarom iemand serieus tijd en energie steekt in het kijken naar mensen die er een wedstrijd van maken hoe je het best op ski-latten met een geweer op je rug ergens heen kunt skiën.
Of waarom er mensen zijn die zo hard mogelijk rondjes op een ijsbaan willen schaatsen en daar alles voor laten.
Maar oké, ik geef het toe, ik ben een sportbarbaar.

Er vielen mij overigens een paar dingen op aan de Nederlandse schaatsploeg. Voornamelijk wat de mannen betreft. De mannen kunnen niet tegen hun verlies. Ik zag Sven Kramer verliezen en in het Holland Heineken Huis geanimeerd de toeschouwers toespreken. Hij keek of hij overal liever zou staan dan in het drankovergoten Sodom&Gomorra van de Winterspelen. Toen het publiek niet meteen in katzwijm viel voor halfgod Sven deelde hij geïrriteerd mee dat hij "natuurlijk ook gewoon weg kon gaan."

Een dag later gooide hij, zo te zien uit pure frustratie, en samen met wat eveneens niet tegen hun verlies kunnende ploeggenoten een groot bronzen bord in het publiek. Ook in het Heineken Huis uiteraard. Er vielen maar twee gewonden, maar dat geheel terzijde.

Weer een dag later waren wij er getuige van hoe schaatser Jan Blokhuijsen voor de nodige commotie zorgde bij de Winterspelen met een losse opmerking tijdens een internationale persconferentie. „Behandel honden alstublieft beter in dit land”, tekende een verslaggever van The Korea Times woensdagavond op uit zijn mond na de finaledag op de achtervolging (brons voor Oranje).
Dat maakte de Koreanen uiteraard pissig. En dat kan ik heel goed begrijpen. Ik bedoel, wie is Jan Blokhuijsen om dergelijke opmerkingen te maken in een land waar hij gastvrij werd ontvangen.

Ik vind dat Jan gelijk heeft maar zo'n statement kun je alleen maken als je jezelf een half uur daarna niet tegoed doet aan het vlees van een in het wild geschoten reebok. Waar je met je handen stukken vlees vanaf scheurt en je strot in laat glijden.

Laat ik verder maar zwijgen en op een gepaste positieve manier eindigen:
- Jan Blokhuijsen heeft zijn excuses aangeboden aan de Koreanen
- Sven Kramer heeft zijn excuses aangeboden omdat hij een bronzen tegel
het publiek in smeet en twee mensen verwondde.

- Sjinkie Knecht heeft zijn excuses aangeboden omdat hij een
middelvinger opstak na zijn zilveren medaille bij het shorttrack
schaatsen.

Je accepteert het. Wat moet je anders...

Schrijver: van Gellekom, 26 februari 2018


Geplaatst in de categorie: sport

3.1 met 7 stemmen 295Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 februari 2018
Iedereen heeft zo zijn en haar eigen talenten en het gaat erom om die in elkaar te bewonderen, ook al zie je daar de zin soms niet van in. Een schaatser kickt op snelheidsrecords. Een bakker op lekker brood en gebak maken. Een politicus op een goede speech. Een schilderes op een geslaagd schilderij. Een politie-agent op het vangen van een boef. Een lingerieverkoopster op een hoog verkoopcijfer. Een schrijver op een treffende dagcolumn. Ect.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)