Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Disclaimer

Tegenwoordig moet je ontzettend uitkijken. Voor je het weet roep je paf en binnen een week sta je voor de rechter en verdenkt half Nederland je van terroristische motieven. Of je vraagt waar Folkert is. Meteen wordt je dagenlang geschorst en moet je keer op keer uitleggen dat je het niet letterlijk had bedoeld. Pas dan, mag je weer aan het werk.

Hoezo niet letterlijk? Had het maar letterlijk bedoeld! Je kunt toch op twitter zeggen: waar is Folkert? Dan roep je toch niet op tot moord? Dan bedoel je als je het letterlijk bedoeld alleen maar dat je Folkert zoekt. Folkert is bij mijn weten nog steeds niet synoniem aan moordenaar, er zijn meer mensen die zo heten en Folkert probeert ondertussen in het buitenland een normaal leven te leiden, nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. En ‘roep dan paf’ is natuurlijk een absoluut niet een oproep tot moorden. Het is een oproep tot paf roepen.

Dus je moet erg uitkijken. Half Nederland is bereid je op te pakken en de nor in de gooien, omdat ze nu eenmaal op zoek zijn naar linkse terroristen.

Dus moet ik met mijn column ook elke keer opletten. Ik weet niet meer of ik mag zeggen dat Baudet een tweede Fortuyn is. Het is geen oproep om Baudet net als Fortuyn te behandelen en ook niet dat ik goedkeur dat Fortuyn is vermoord. Al was het maar, omdat het niet helpt, want na de dood van Fortuyn stond de ene na andere rechtse figuur op en elke keer werden ze erger: Rita Verdonk, Geert Wilders en dan nu Thierry Baudet – de Fransman.

Oh nee! Ik bedoel niet dat Baudet een buitenlander is. Oh nee! Ik heb niets tegen Fransen! Alleen tegen de familie Le Pen. Oh nee! Ik vind niet dat die familie moet worden vermoord!

Zo moet elke column steeds meer worden volgeplempt met disclaimers. Columnschrijvers moeten steeds meer opletten dat ze niet iets schrijven wat begrepen zou kunnen worden als bedreiging of oproep tot een terroristische aanslag of het werpen van taart in het gezicht van een politicus! Terwijl je schrijft, moet je dus steeds denken – wat zouden de advocaten van Geert en Thierry hiervan kunnen maken?

Oh nee! Ik heb niets tegen advocaten! Het zijn soms heel eerbare mensen, die advocaten, kijk maar naar de gebroeders Anker en dat zijn Friezen. Oh nee! Ik heb niets tegen Friezen zolang ze de snelweg niet blokkeren. Oh nee! Dit is geen oproep om blokkerfriezen te bashen. Oh nee! Dit is zeker geen oproep om nog iets ergers te doen met blokkeerfriezen dan bashen!

Dus hierbij verklaar ik plechtig dat ik afstand neem van elke interpretatie van bovenstaande tekst die duidt op een oproep tot moord, terroristische actie of het gooien van taarten in het gezicht van politici.

Oh ja! En ook geen taarten in andere gezichten gooien alstublieft.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 18 april 2019


Geplaatst in de categorie: geweld

4.0 met 1 stemmen 544Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
18 april 2019
Ik heb toch nog iets gevonden om je aan te klagen Jan. I.v.m. de moord op Fortuyn zeg je dat je dat niet goedkeurt “Al was het maar, omdat het niet helpt”. Hiermee zeg je indirect dat het wellicht wel goed te keuren zou zijn als het wel helpt m.i. Foei, wat lijk je toch een op een linkse terrorist. “Lijken” zeg ik hoor. Versta mij niet verkeerd. Over dat aanklagen ga ik nog even nadenken.
Naam:
Harry Jaans
Datum:
18 april 2019
Lekker autistisch stukje, zonder dat ik daarbij mensen met een kenmerk uit het autistisch spectrum weg wil zetten, haha.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)