Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verkopen maar!

Toen stonden er ineens vier Britse teams in de finales van de Champions League en de Europa League.
Liverpool vs Tottenham Hotspur en Arsenal vs Chelsea.
Hoe zou het toch kunnen dat de Britse teams dit jaar de finaleplekken onderling hebben verdeeld? Duh...geld natuurlijk. Alle vier de clubs zijn in handen van buitenlandse bedrijven of particulieren. De bekendste is Roman Abramovitsj van Chelsea. Elk team heeft voor honderden miljoenen ponden aan spelers op het veld staan.

Ik heb lang volgehouden dat voetbalclubs niet zomaar aan schimmige buitenlandse investeerders verkocht mogen worden. Dat is toch niet eerlijk! Maar langzaam begin ik op een punt te komen waarbij ik zeg fuck it. Zolang het niet een gruwelijke dictator is, verkopen maar.

Wat merken de fans van Liverpool ervan dat hun geliefde club in handen is van het Amerikaanse Fenway Sports Group? Dat ze al twee jaar op rij in de finale staan van de Champions League. Dat merken ze ervan. Ik heb rond 2022 wel zin in een CL finale tussen Ajax en PSV en een EL finale tussen Feyenoord en AZ. En de eredivisie wordt een stuk leuker om te kijken met de nieuwe generatie Messi en Ronaldo die dan in Nederland voetballen.

Heel Engeland juicht op het moment. Heel Engeland? Dat is ook weer wat overdreven gesteld. Behalve Liverpool komen de teams allemaal uit Londen. Toch ook een gekke gedachte. Alsof Ajax, Feijenoord en AZ allemaal uit Amsterdam komen en alleen PSV nog wat concurrentie kan bieden vanuit de provincie.

Eén grote Britse voetbalstad vanuit de provincie ontbreekt natuurlijk in de Europese finales van dit jaar. Manchester. Geen United, geen City. Toch ook beide in handen van grote investeerders blijft het daar de afgelopen week wat stiller. Zo voelen ze zich in Eindhoven ook op het moment. City maakt natuurlijk de grootste kans om vandaag Engels kampioen te worden. Nog 1x winnen.

PSV hoopt op een herhaling van 2016 toen op de laatste speelronde Ajax punten verspeelde tegen De Graafschap. Ook dit jaar weer de tegenstander van de Amsterdammers in de laatste uitwedstrijd. De Graafschap knokt nog voor ontlopen van de nacompetitie...

Ik hoop in ieder geval dat aankomende woensdag 15 mei de virtuele kampioen een keer of vijf wisselt tijdens twee knotsgekke doelpuntrijke duels.

Schrijver: Bas Oosterlaken, 11 mei 2019


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 1 stemmen 136Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)