Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 3313):

May day..

Ach Theresa May, in tranen bij de aankondiging van haar afscheid vanochtend. Ik leefde ineens met haar mee, terwijl die hele Brexit me zo langzaamaan aan een zeker lichaamsdeel kan roesten.

Talloze malen pootje gehaakt door haar eigen partij, beschimpt en bespuugd door die nare Corbin, verraden door haar beoogde opvolger Boris, de mislukte kloon van Churchill. Theresa, telkens overeind gekrabbeld en gebogen maar ongebroken door gestrompeld naar een einde dat ze had kunnen voorzien maar waarin ze niet wilde geloven. De wallen werden zwaarder, de rimpels dieper, de rug krommer, maar haar kregen ze er niet onder.

Wéér op de knieën voor Brussel, om aanpassing vragen, om uitstel smeken. Wéér een slopende marathon langs de Europese hoofdsteden, weer zo’n zoen van Rutte, in de wetenschap dat thuis de hyena’s janken.

‘Surrender? Over my dead body’. En zo te zien is ze net voor dat moment tot inkeer gekomen. Gelukkig, want een foto van de jonge May laat zien wat de politiek met een mens kan doen. Lachend in de camera, vol idealen en ambitie, nu veranderd in een snikkend hoopje ontluistering. Die Brexit, als ze zich zo nodig van de White Cliffs willen storten en ten ondergaan in hun eigen voortreffelijkheid en hun vossenjachten, mij best.

Maar Theresa zien breken.. Hou ‘s even op daar!
ORDER!

Schrijver: Trawant, 25 mei. 2019
25 mei. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5,0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)