Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

May day..

Ach Theresa May, in tranen bij de aankondiging van haar afscheid vanochtend. Ik leefde ineens met haar mee, terwijl die hele Brexit me zo langzaamaan aan een zeker lichaamsdeel kan roesten.

Talloze malen pootje gehaakt door haar eigen partij, beschimpt en bespuugd door die nare Corbin, verraden door haar beoogde opvolger Boris, de mislukte kloon van Churchill. Theresa, telkens overeind gekrabbeld en gebogen maar ongebroken door gestrompeld naar een einde dat ze had kunnen voorzien maar waarin ze niet wilde geloven. De wallen werden zwaarder, de rimpels dieper, de rug krommer, maar haar kregen ze er niet onder.

Wéér op de knieën voor Brussel, om aanpassing vragen, om uitstel smeken. Wéér een slopende marathon langs de Europese hoofdsteden, weer zo’n zoen van Rutte, in de wetenschap dat thuis de hyena’s janken.

‘Surrender? Over my dead body’. En zo te zien is ze net voor dat moment tot inkeer gekomen. Gelukkig, want een foto van de jonge May laat zien wat de politiek met een mens kan doen. Lachend in de camera, vol idealen en ambitie, nu veranderd in een snikkend hoopje ontluistering. Die Brexit, als ze zich zo nodig van de White Cliffs willen storten en ten ondergaan in hun eigen voortreffelijkheid en hun vossenjachten, mij best.

Maar Theresa zien breken.. Hou ‘s even op daar!
ORDER!

Schrijver: Trawant, 25 mei 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 2 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)