Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hugo’s

Het zal toch niet in de voornaam zitten? Eerst Hugo Borst die van de week tijdens DWDD zijn passieve agressie de vrije loop liet in de richting van Ilse de Lange.
Of het nog wat zou worden met haar carrière, straks als oudere vrouw en of ze nog wel wat zag in alweer zo’n obligate Edison.
Ilse, nachtegaaltje en altijd in prinsessendracht, had meer haar op de tanden dan Borst verwacht had en antwoordde charmant glimlachend dat ze zo’n prijs als een grote eer ervaart en dat meer levenservaring haar muziek alleen maar meer diepgang zou geven.

Diepgang en respect die je hork Borst op zijn oude dag ook zou toewensen. Er zit achter die raspoetin baard en dat nare minzame glimlachje een persoonlijkheid die zowel uitblinkt in overdreven euforie waar het zijn eigen ontdekkingen betreft, als in vilein slopersschap als hij daarmee tevens de aandacht op zijn voortreffelijke zelf kan richten. Ik herinner me een dagelijkse uitzending waarin mannen op een bank een of ander voetbaltoernooi van commentaar voorzagen, en zie nog Borst onderuitgezakt zich vooral onledig houden met het ongewenst betasten van een Cocker Spaniël.

Gisteren tijdens ‘Een Vandaag’ slalomde een andere Hugo, de Jonge, als een volleerd slangenmens om de vraag heen waarom er nu plotseling afscheid van Zeeland genomen wordt als lokatie voor de opleiding van onze vechtjassen.
Het was op zich een verbale prestatie van formaat om de schuld nu bij de beperktheid van de gekozen plaats te leggen, bij de infrastructuur, bij de arbeidsmarkt, kortom bij alles waarom in 2012 juist voor Vlissingen was gekozen. En dat dan telkens herhalen in talloze nietszeggende variaties en plotseling ontdekken dat Milligen van alles het betere te bieden heeft, terwijl het hele land op zijn klompen aanvoelt dat het Kabinet gezwicht is voor de dreigende leegloop bij het corps mariniers.
Hugo de Jonge dus, vice premier en een van de kroonprinsen van het CDA.
Niet doen mensen, het enige dat aan hem glanst zijn die kitscherige schoenen.

DWDD en Een Vandaag

Schrijver: Trawant
15 februari 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 4 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)