Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gemengde berichten

‘Ik kon mezelf niet tegenhouden’, zei de obese sukkel die afgelopen zondag bij de bollenvelden in Lisse werd geïnterviewd.
‘We moesten met het gezin toch maar even gaan kijken, met dit mooie weer...’
En zo waren er hele volksstammen die ondanks alle afgesloten B en C weggetjes via smokkelroutes en zandpaadjes, struinend door kreupelhout, de weg naar de bloeiende tulpen hadden weten te vinden. Nederland raakt coronamoe, je ziet het aan de drukte op straat die toeneemt, de druk gaat van de ketel. Dat wordt nog wat.

Je kunt nog zoveel gruwelijke en hartverscheurende verhalen uit de IC op de Sjonnies loslaten, maar ze geloven het pas als ze zelf naar adem liggen te happen.
Deze generaties zijn niet meer gewend zichzelf iets te ontzeggen. Men wil alles en men wil het NU!
Een maandje zo goed mogelijk naar Rutte en Van Dissel geluisterd, was ook wel spannend en eens wat anders, maar nu klaar, gaat geld kosten, normaal doen!

En dat terwijl de wetenschap nog steeds in het duister tast naar wat het virus precies doet met ons lichaam, en geen antwoord heeft op de vraag of je na herstel immuun bent en voor hoelang. Ook de snelheid waarmee ineens de neergang in kan zetten verbijstert de artsen.
‘Zal best, maar mij overkomt het niet en de tent moet open!’

Een keurige agent zag ik in discussie met watersporters, die gezellig met z’n zessen in een bootje zaten te chillen, de anderhalve meter teruggebracht tot een centimeter of 20.
Allemaal familie..ineens. Ja, de Hollander is niet voor één gat te vangen.
‘Als ik terugkom en er is niets gebeurd ga ik u bekeuren.’
Het poldercompromis. En het werd zomer..

Geruchten gaan dat na het vervroegd maaien van de bollen ook de bossen worden gekapt, vijvers gedempt en rustiek heuvellandschap geëgaliseerd. Ga nou nog maar eens proberen om jezelf tegen te houden droefneus!
Duterte laat iedereen die illegaal buiten komt standrechtelijk executeren. Nou ja, het is er wel opvallend stil op straat.

Het is voor sommige mensen lastig om zich aan de ‘intelligente lockdown’ te houden..

Schrijver: Trawant
14 april 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 8 stemmen 172Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)