Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

HET CORONA HUISARREST, DEEL ACHT

Misschien wel de meest ridicule 'maatregel' die de Jongens van Jan de Wit hebben bedacht om te onderzoeken hoever het klootjesvolk zich vrijwillig zou uitleveren aan hun schrikbewind, is het 'dringend advies' om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Met behulp van de dociliteit van de drie een-na-grootste kranten van Nederland (en het onbenul van de grootste), de zelfcensuur van de zenders en de 'gerecht-vaardigde' dreiging van de corrupte Hermandad, maar vooral dankzij de schijnbaar paradoxale, georganiseerde internationale coordinatie (in de mal gegoten van een bizarre vorm van competitie over welk land de meeste 'slachtoffers' kan claimen), laat elk landsbestuur zijn eigen hoektanden zien.

Zo'n twee-drie weken geleden ving ik toevallig op de autoradio een gesprek op uit de ether met onze vers voor deze gelegenheid uit het pokerspel getrokken Joker, de weledelgeboren heer Grapperhaus. We kennen hem van de Ajax VIP-box, waar hij samen met zijn partner-in-crime Jonkvrouw Karin Hildur 'Kajsa' Ollongren bij elke thuiswedstrijd Prinsheerlijk (met 'n bitter balletje en 'n wit wijntje) zat bij te kouten over hun gezamenlijk project: de volledige controle over de 'hearts and minds' van het Volk.

Het interview was op de vrijdag vóór het eerste mooie, zonnige weekend in de Lente.

Om te voorkomen dat alle tachtig-plussers van ons land naar de stranden van de Noordzee zouden trekken om zich massaal als Lemmingen in de woelige baren te storten, had de 'Taskforce' besloten om 'roadblocks' op de aanvoerwegen te plaatsen, bewaakt door speciaal in de kunst van gezaghebbende raadselspraak getrainde Handhavers.

Waarom, vroeg de argeloze radiodame.
Het is voor onz'aller veiligheid, maar vooral als bescherming voor de meest kwetsbaren van onze samenleving, antwoordde Fred.
Ik reken op de volwassenheid en het gezonde verstand van ieder van ons.
Als we met z'n allen de schouders eronder zetten..

En nog een hele meelmond meer van deze platitudes. (Worden onze gezaghebbers speciaal geselecteerd op hun imposante vocale vermogens?)

Tenslotte vroeg Mies Media hem nog wat hij dit weekend zelf zou doen.
Afgezien van een inspectie fietstochtje door de Haagse binnenstad, samen met enkele Hoofdagenten, zou hij thuis een goed boek lezen en de ramen naar de tuin openzetten, sprak Ferdinand Bernhard Joseph, om zijn eigen solidaire opofferingsbereidheid (hij leest niet graag) aan te geven (dit doet ons ALLEMAAL pijn).

Verreweg het interessantste aspect van deze groots opgezette internationale angstcampagne, is toch wel de onuitroeibare competitiedrang van de Nationale en Overkoepelende Medicijn Mensen, die nu eens alarmerend, dan weer bezwerend, elkaar overbieden met ziekenhuis-opnames, dodentallen en vooral Modellen.
Iedere Landskudde van de wereld wordt opgezweept met de meest Himalya (yippie-yippie-yee) achtige grafieken in de meest alarmerende kleurschakeringen.

De hockeystick van Albertus Dumbledorus Gore is in korte tijd gedevalueerd tot een molshoopje van hopeloosheid.
Dat kunnen wij veel beter, dachten de statistici, en ja hoor daar schoten de pieken als raketten richting het oneindige firmament van totale uitroeiing van de wereldpopulatie.
Jaloers, als ze al 20 jaar waren over de aandacht die hun vakbroeders in de klimaatsector ten deel viel, kwam hun opgekropte revanche tot uiting in alle voorgaande grafieken overtreffende pinakels.

Maar toen kwam de ommekeer.
Uit onverwachte hoek.
De Acht-erhoek.
Het Land van Finkers.
Het Nuchtere Oosten bleek gisteren bevolkt met Ge-ZON-d Vers-tand.

De huidige bescherm Engel van H-engel-o, Sander Schelberg, 'schrok zich een hoedje' volgens de Tubantia, toen hij duizenden onbezorgde dorpsgenoten acht-eloos over de Zaterdag Markt in het centrum zag flaneren.

Wat hem het meest bezorgd maakte, was nog wel de afwezigheid van angst, argwaan, animositeit en afstandelijkheid.
En die hadden ze (de gezamenlijke burgemeesters, in opdracht van Kajsa en Fred) nog wel zo zorgvuldig opgebouwd.
Dit kon niet.

We zijn benieuwd op welke manier de gezamenlijke autoriteiten deze kuddes tevreden knorrende varkens met nieuwe slimme maatregelen en intelligente afgrendelingen zullen knippen, scheren en wassen..

Zolang als het de machtshebbers lukt om de angstpedemie uit te spinnen, blijft deze huidige versie van globale massacontrole een rijke bron van 'live' massapsychologische studie..

Schrijver: Ton Hettema, 26 apr. 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

2,8 met 5 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)