Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Overheidssteun voor het betaalde voetbal?

De KNVB Betaald Voetbal heeft de regering om financiële steun gevraagd van 300-400 miljoen euro voor inkomstenderving door de corona-maatregelen.

Ik hoop dat de instantie die deze aanvraag beoordeelt negatief zal reageren
omdat:
1.
Aangenomen moet worden dat de KNVB en de UEFA en de FIFA buffers hebben omgebouwd om deze inzinking op te vangen. Kijk naar de gigawinsten bij internationale kampioenschappen in Europa en bij het Wereldkampioenschap.
2.
Spelers verdienen enorme salarissen die ver uitstijgen boven de Balkenende-norm van e 185.000 (wat ik een gigantische bedrag vind in vergelijking met wat de meeste werknemers verdienen). Waarom zoveel geld voor mensen die hun hobby als beroep uitoefenen in ideale omstandigheden: het wordt de heren in alle opzichten naar de zin gemaakt.
3.
Voetbalmakelaars verdienen vele miljoenen aan transfers waarbij hun inspanning in geen verhouding staat tot de monsterbedragen die ze in eigen zak steken. Het lijkt een beroep waarvoor je geen enkele opleiding hoeft te hebben genoten. Een maximum per transfer zou makkelijk moeten zijn te regelen voor de voetbalbonden. En af te dwingen door de overheid!
4.
Voetbaltrainers verdienen gigantische salarissen voor eenvoudig werk, waarbij ook nog steeds de vraag is in hoeverre hun inbreng werkelijk van belang is. Heel klein voorbeeld: Rijkaard en Advocaat konden met al hun ervaring een Rotterdamse club ook niet behoeden voor degradatie…
Bijzonder curieus is dat trainers bij mislukkingen een heel grote zak met geld meekrijgen. Een doorsnee werknemer krijgt ontslag en een trap onder de kont na: Ronald Koeman kreeg na een flagrante mislukking bij Valencia na 3 maanden 5 miljoen (5 miljoen!) mee. Kassa!

Als de Overheid geld geeft aan het betaalde voetbal - wat nu al in veel steden gebeurt door de plaatselijke Overheid middels allerlei faciliteiten voor clubs en stadions – stel dan voorwaarden die redelijk zijn en in verhouding staan tot andere segmenten in de samenleving: Onderwijs, Verpleging, Politie.

Schrijver: Dagschrijver, 27 april 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 6 stemmen 130Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
28 april 2020
Lenen? Prima.
Maar wel met rente terugbetalen.
12%?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)